Ciorba radauteana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana

Ingrediente

  • doua pulpe intregi de pui;
  • o jumatate de piept de pui;
  • 2-3 l apa;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o radacina de patrunjel;
  • o tija de apio;
  • un ardei kapia;
  • doua foi de dafin;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • sare (dupa gust);
  • 300 g smantana;
  • 4 galbenusuri;
  • 3-4 linguri otet (dupa gust);
  • 4 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de seminte, spalat si taiat in doua), foile de dafin, piperul si putina sare.

Cand s-au fiert legumele si carnea, acestea se scot din oala.

Ciorba se strecoara si se pune la loc in oala (care, eventual, se spala).

Legumele se arunca (sau se paseaza si se pun in oala, in functie de preferinte), cu exceptia morcovului care se taie bucatele pentru a se adauga inapoi in ciorba.

Se spala si se toaca patrunjelul.

Se curata usturoiul si se piseaza.

Carnea se dezoseaza dupa ce s-a racorit putin si se rupe in bucati mai mici.

Intr-un castron se amesteca smantana cu galbenusurile si cu putin sare, dupa care se toarna, pe rand, 2-3 polonice de supa fierbinte si se amesteca. Se adauga compozitia peste ciorba din oala impreuna cu carnea, morcovul, otetul (dupa gust), usturoiul si patrunjelul. oala cu ciorba se pune la foc mic pentru a ajunge la punctul de fierbere, apoi este gata. Se potriveste de sare la final.

Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute si de putina smantana.

Daca vi se pare ca a ramas prea putina zeama dupa fierberea carnii si a legumelor, dupa ce acestea se scot si se strecoara ciorba, se mai poate adauga apa si se pune ciorba la foc pentru a da in clocote.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Rulouri cu fineti
Bucataras.RO

Rulouri cu fineti

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

Rulouri cu fineti
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola