Ciorba de Burta `Robert`

Complexitate
redusa
Ciorba de Burta `Robert`

Ingrediente

  • 1kg burta de vita proaspata
  • 1kg picioare de porc cu sorici
  • 10 oua - se folosesc doar galbenusurile
  • 2 capatani de usturoi
  • 1-2 buc pastarnac
  • 2-3 morcovi
  • 4 cepe potrivite ca marime
  • 1 telina mica
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 l lapte batut
  • 1 galetusa smantana
  • patrunjel frunze
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

Se spala bine burta (eu am luat de la Kaufland burta proaspata si este foarte curata). Se pune la fiert impreuna cu picioarele de porc in 5-6l apa in care puneti o lingura de sare. Se ia spuma foarte bine. Cand sunt pe jumatate fierte se pun si legumele intregi in aceeasi oala.

Dupa ce s-a fiert, burta se taie in fasiute potrivit de mari la fel se intampla si cu carnea si soriciul de pe picioarele de porc. Jumatate din usturoiul pisat se pune in zeama de ciorba si se fierbe cateva minute. Se scot legumele. Se strecoara zeama si se pune din nou pe foc. Se pue ardeiul rosu taiat fasi.

Separat, intr-un bol: laptele prins, jumatate din galetusa de smantana si galbenusurile de ou se bat cu blenderul pana ce compozitia devine cremoasa. Compozitia astfel obtinuta se adauga in ciorba si se amesteca bine cu un tel si se mai fierbe aprox 15 min.

Se drege cu otet, sare si piper - dupa gust. Atentie cu otetul puneti cate putin si gustati. La final se adauga bucatelele de burta si carne.

Se serveste cu smantana, mujdei de usturoi si deasupra frunze de patrunjel proaspat tocat.
POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie