Bors Rusesc

Complexitate
ridicata
Bors Rusesc

Ingrediente

  • 500g carne de vita cu os
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita telina
  • 500g sfecla (poate sa fie proaspata si atunci o fierbeti si taiati in bucati sau gata sterilizata)
  • 3 cartofi
  • 1 rosie
  • un sfert de varza alba
  • 200 g sos tomat
  • putin usturoi, 1-2 feliute
  • sare
  • ulei
  • o lingura de otet
  • o lingura de zahar
  • smantana

Mod de preparare

Neaparat trebuie sa aveti carnea de vita si cu os. Osul si sfecla dau toata aroma la bors.

Se spala carnita si se pune intreaga la fiert in 3 litri de apa cu sare. Se lasa la fier cel putin 1 - 1h si jumatate. Intre timp se taie ceapa maruntel si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Se taie rondele morcovii, telina si radacina de patrunjunjel si se adauga in tigaie. Se prajeste pana se inmoaie legumele.

Dupa ce carnea a fiert si e moale se scoate din apa. Se curata de pe os si se taie bucatele. Se pune carnea bucatele inapoi in oala. Se adauga si soteul de legume. Daca a scazut mult apa se poate adauga 1 pahar, doua de apa. Se lasa totul la fiert.

Se pragateste sfecla. Daca e sfecla proaspata, se fierbe si se taie. Daca e deja sterilizata, se taie bucatele. Bucatele pot fi mai mari sau mai mici dupa cum va place. Se pune sfecla in tigaie la prajit cu putin ulei. Se prajeste 10-15 minute si se adauga sosul tomat, dizolvat in putina zeama de la bors. Se amesteca. Adaugam 1 lingura de zahar si o lingura de otet. Se adauga sfecla in oala.

Taiem cartofii cubulete mai marisoare. Se pun in oala. Se toaca varza si se adauga la bors. Se lasa la fiert la foc mic inca o ora.

Cand este aproape gata se zdrobeste usturoiul. Se adauga o lingura de ulei si sare. Se curata rosia de coaja, se taie maruntel si se adauga peste usturoi. Se pune totul in borsulet. Se mai lasa 10 minute la fiert.

Borsul nu se consuma imediat. Trebuie lasat 4-5 ore inainte sa fie papat.

Se serveste fierbinte cu smatanica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Pasca cu aluat de cozonac
2
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Prajitura cu visine si nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!