Turnul Babel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Turnul Babel

Ingrediente

  • 200 gr parmezan
  • 1 albus
  • 3-4 frunze de salata
  • Sirop de reductie (otet balsamic+miere)
  • Umplutura:
  • Pasta de branza (korozot)
  • Cubulete de rosii
  • Ciupercute
  • File de peste infuzat in lapte+boabe de cafea
  • Cubulete de gogosari marinati
  • Verdeata: fire de ceapa verde sau chives, cimbru proaspat, rozmarin etc

Mod de preparare

Aflu de diverse intolerante, de calorii, probleme cu greutatea, colesterorul si alte chestii care nu ma interesau pana acum. Am postat si tot postat fara sa-mi dau seama ca poate nici una din retetele mele nu se incadreaza in cerintele generale: low fat, light, no fish... etc!!!

Am incercat aseara sa ma joc cu dantelutele de parmezan, avand in minte toate restrictiile de care unele dintre voi "va bucurati", :((. Fireste, sunt prea multe conditii, si, facand slalom printre ele am gasit ca e o provocare la care m-as da cu placere, dupa atata pauza de forumeala!

Asa ca m-am pus pe treaba cu pofta (vorba lui pupi - "am nervi la stomac de nerabdare", nu stiu daca am citat-o corect dar asta era ideea...)

Am topit si facut un turnuletz de parmezan - asta fiind singura grasime din reteta - pana si danteluta ce rezulta in urma topirii, este low fat (excesul de grasime din branza ramane pe foia de copt!) si am inceput sa-l umplu si sa-l incojor cu cele ce aproape toata lumea poate sa inghita, deci, gandindu-ma in permanenta la intolerante, probleme cu greutatea etc...

Spre deosebire de "petale", turnuletul l-am topit in tigaie de teflon, sub ochii mei si nu in cuptor. a fost chiar mai bine asa - in 10 minute am avut 6 turnulete de toata minunea + cateva cannelloni... tot din parmezan (maine le umplu si pe acelea, dar cu ele voi proceda altfel).

Si tot spre deosebire de petale, fustitze sau evantaie, dupa ce le scoateti din tigaie, lipiti capetele, cat sunt inca fierbinti - nu e greu fiindca nu va veti arde manutele - fiind protejate inca de hartia de copt. Asadar, imediat ce vedeti ca parmezanul s-a topit in tigaie, scoateti-l cu hartia de copt cu tot (cu o spatula) infasurati-l in jurul sucitorului si... in acest moment, facatura nu mai arde la mana, scoateti hartia de copt si lipiti bine cele doua capete ale turnuletului. Cred ca in poze se va vedea bine ca nu e greu si nici dincolo de putinta!

De aici incolo, puteti sa umpleti cu ce vreti voi ...

Eu am facut asa: un strat de branza de vaci frecata cu praf de chimen, boia dulce, sare si cateva codite de chives (puteti inlocui cu marar sau patrunjel, daca nu aveti ceapa verde sau nu vreti a mirosi - desi ceapa ciorii chiar nu miroase a ceapa, after...)

Un strat de cubulete de rosii, un strat de ciuperci uscate la masina de uscat fructe si legume - rehidratate peste noapte in cateva linguri de cogniac, un strat de gogosari marinati si un strat de file de salau oparit in prealabil (nu fiert! Voi scrie reteta acestui fel de preparare a fileurilor de peste cu boabe de cafea...) si din nou de la capat (de aici numele retetei...)

In jur am facut o omleta frantuzeasca (doar pentu voi) din albusuri de ou, care nu au pic de grasime si nu poarta cu ele pericolul colesterolului, facuta fara nici un fel de grasime: in tigaia de teflon fierbinte, se toarna un albus de ou, se aluneca acest albus ca o clatita si se face fara discutie exact ca o clatita!

Am pus alaturi salata si sirop de reductie balsamica. Siropul asta face toata diferenta! Fac reductie la reductie!

Si gata "babiloniada"...

Ma intreb daca am reusit in slalomul meu, printre stachetele voastre???

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie