Se curata si spala sfecla. Se fierbe in apa cu sare, nu foarte mult. Cum intra furculita in tija este gata.
Se pun intr-o tigaie 3 linguri de ulei de masline cu un catel de usturoi strivit impreuna cu frunzele si tijele fierte scurse si taiate, nu foarte marunt... dupa plac. Se calesc la foc potrivit in tigaie, circa 5 minute. Se scoate usturoiul, se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca oul cu cele doua tipuri de branza, laptele, usturoiul granulat si frunzele de sfecla. Se pune sare dupa gust si piper. Se pune foaia de foietaj in tava, se umple cu aceasta compozitie.
Se coace in cuptorul deja incalzit, la o temperatura de 180°, circa 30 minute. Cand este rumena, este gata.
Se serveste calduta sau rece.
O tarta gustoasa si usor de facut. In lipsa de frunze de sfecla puteti folosi spanac.
Sfecla alba care am folosit eu. Se mananca toata, frunzele si tija alba.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii