Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu carne tocata, ciuperci si cascaval

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • sare
  • Umplutura:
  • 400 gr carne tocata amestec
  • 1 borcan mic ciuperci
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 4 crengute marar verde
  • 3 linguri ulei
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina cernuta cu sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva complet si o punem peste faina.
Incepem sa framantam, turnam apa cate putin, iar cand aluatul devine nelipicios si usor de modelat, incetam sa mai punem apa.
La final incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop aluatul si il lasam la dospit circa 40-50 de minute.
Umplutura:
Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete mici.
Ardeiul il curatam de seminte, rosia o decojim si le taiem bucati potrivite.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, morcovul si le innabusim 2-3 minute.
Adaugam ardeiul cu rosia, le mai lasam 2-3 minute, apoi punem carnea.
Amestecam bine cu paleta sa nu se formeze cocoloase, apoi turnam circa 1 cana cu apa.
Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si lasam sa scada la foc potrivit.
Mai spre final incorporam pasta de gogosari cu kapia, pasta de tomate apoi tragem tigaia de pe foc.
Lasam sa se racoreasca putin, adaugam oul, mararul verde tocat marunt si amestecam.
Ciupercile le spalam si le tamponam cu un servet de bucatarie.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/37 cm.
Intindem o foaie subtire din aluat si o asezam in tava.
Peste punem umplutura de carne tocata, o nivelam, asezam ciupercile, iar deasupra radem cascavalul.
Dam tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru circa 40-45 de minute, pana tarta se rumeneste frumos.
Cand este gata o scoatem, lasam sa se raceasc putin si servim.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de agrise
3
Parteneri
Milkshake cu zmeura si banana
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute