Amestecati intr-un bol branza, ceapa, 3 linguri smantana, 1 lingura unt, paprika, patrunjelul verde si piperul. Omogenizati bine si sarati, dupa gust. Trebuie sa obtineti o crema potrivit de tare, tartinabila. Ajustati acest lucru, adaugand la nevoie smantana si / sau unt.
Dati la frigider 2- 3 ore pentru ca ceapa sa-si elibereze aroma.
Serviti cu paine proaspata.
Precizari:
Adaugati condimentele in amestecul de branza functie de textura pe care doriti sa o obtineti: pentru un aspect rustic, taiati ceapa mai mare, macinati piperul grosier si lasati semintele de chimen intregi.
Puteti folosi si alte proportii in amestecul de branza, tinand cont de faptul ca branza de vaci da o densitate cremoasa, iar branza de burduf, o nota iute- picanta.
Crema de branza picanta se foloseste, de regula, la tartine. Dar se poate intrebuinta si ca umplutura pentru rosii, oua, ardei, clatite sarate, etc.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii