Floricele... de Mancat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Floricele... de Mancat

Ingrediente

  • -150g broccoli fiert
  • -50g dovlecel fiert
  • -50g vinete fierte
  • -4 linguri parmezan
  • -1 ou
  • -2 felii de paine
  • -lapte
  • -sare
  • -piper
  • Pentru decor:
  • -spanac verde
  • -ardei galben
  • -castravete
  • -morcov

Mod de preparare

Pentru inceput se pregatesc chiftelutele. Asadar, se fierb legumele, fiecare separat. Broccoli se fierbe max. 8 min., iar dovlecelul si vinetele se fierb maxim 5 minute.

Legumele fierte se scurg de apa si se lasa la racit. Reci, se mixeaza bine cu blenderul, iar piureul rezultat se pune intr-un bol.

Separat, se pun intr-un bol feliile de paine cu putin lapte. Laptele trebuie sa cuprinda de jumatate feliile de paine, pentru ca se vor amesteca cu piureul de legume de mai sus si prin urmare nu trebuie sa fie mult ca sa nu iasa apoasa compozitia.

Painea se amesteca cu lapte, apoi se pun peste legumele de mai sus. Peste legume se mai pune ou, sare si piper si se amesteca bine.

La sfarsit se pun lingurile de parmezan si se amesteca din nou, bine.

Din compozitie, se fac chiftele.

Chiftelele se aranjeaza intr-o tava in care inainte s-a pus hartie de copt si se dau la cuptor, pana prind o culoare aurie.

Coapte, chiftelele se lasa la racit. Cand sunt reci, se poate pregati farfuria copilului.

Asadar, intr-o farfurie se pune spanac care va juca rolul ierbii.

Pentru tulpina florilor se folosesc tulpine de la spanac. Apoi, se pun chiftelute la capatul fiecarei tulpini.

Dupa, se vor folosi bucatele de morcov, ardei galben si castravete pentru a crea petalele florilor.

La sfarsit, se vor folosi frunzulite de spanac pentru a creat frunzele florilor.

Se pot servi imediat. :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Supa ruseasca de peste varianta express
Bucataras.RO

Supa ruseasca de peste varianta express

Reteta de fata o prepar destul de des, atunci cand sunt in criza de timp. Ea este dedicata celor care nu vor sa stea prea...

Supa ruseasca de peste varianta express
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola