Coronita cu spanac si cas

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
55 minute
Complexitate
medie
Coronita cu spanac si cas

Ingrediente

  • 2 aluat foietaj
  • 250 gr spanac
  • 200 gr brânză sărata
  • 1 ceapă
  • 1 ou + 1 ou pt uns
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Lăsăm aluatul la dezgheţat.
Între timp, tăiem ceapa mărunt şi o călim cu o lingură de ulei.
Dăm brânza prin razatoare sau o sfărâmăm cu o furculiţă.
Dacă spanacul este proaspăt, îl opărim 2-3 minute apoi îl tocăm mărunt şi-l punem peste ceapa. Adăugăm oul şi brânza şi amestecăm. Condimentăm după gust.
Pregătim o tavă în care punem hârtie de copt.
Întindem prima foaie de aluat (direct în tavă) şi tăiem un cerc. Deasupra punem umplutura de brânză cu spanac. Pe mijloc punem mai multă umplutură. Acoperim cu ce-a de-a doua foaie de aluat , pe care o decupăm tot în cerc. Ungem cu oul bătut.
În mijlocul foii asezăm un castron, cu gura în jos.
Lipim marginile cercului de aluat prin presare cu o furculiţă (sau cu vrăbiuţe cum face Alba ca Zăpada în poveste) , apoi cu un cuţit, tăiem fâşii de 2-3 cm grosime (de la baza castronului până la margine). Răsucim fiecare fâşie pe o parte, până ajunge cu umplutura de spanac în sus.
Scoatem castronul. În mijloc presărăm seminte de in /susan/mac / de care vă plac.
Dăm la cuptorul incins în prealabil, la 190 grade C, pentru aproximativ 40-45 minute.
Scoatem din cuptor, lasam să se răcorească şi servim.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
5
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Parteneri
Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure
Bucataras.RO

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure

Aveam niste albusuri prin congelator si am zis sa le folosesc ca sa mai fac ordine pe acolo. Cum am vazut la Vladimir rulada...

Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!