Alifiati drojdia proaspata / uscata cu zahar, apoi diluati cu 2- 3 linguri de lapte caldut. Lasati la dospit, la temperatura camerei.
Intr-un bol, amestecati iaurtul / sana, restul de lapte caldut in care ati dizolvat sarea, cu piperul si ouale. Adaugati apoi, pe rand, faina cernuta, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data pentru a nu se forma cocoloase.
Separat, mixati bine untul moale cu gorgonzola si adaugati la compozitia cu faina. Inglobati apoi drojdia dizolvata. La sfarsit, puneti nucile. Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia. Trebuie sa rezulte un aluat putin mai gros decat la chec (care sa curga, dar mai greu).
Turnati intr-o forma de guguluf (diametrul la partea superioara de 20 cm), unsa bine cu unt si tapetata cu faina. Dati la cuptorul preincalzit, pentru 45-50 min, la 180 grade sau pana ce checul este copt si frumos aurit.
Scoateti din cuptor, presarati deasupra pecorino / grana padano (se poate inlocui cu felii de emmentaler) si dati din nou la cuptor pentru inca 3- 5 min, pana cand branza se topeste si se rumeneste frumos.
Scoateti din cuptor si tava, apoi lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliat.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaTocănița de hribi cu legume este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru a încânta papilele gustative chiar și...
Tocanita de hribi cu legume - mancare vegana sau de postSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste un sos dulce deosebit de bun langa un chec sau cu pancakes. Se face usor si se pastreaza in frigider .
Lemon CurdReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii