Causa Peruana cu Pui

Complexitate
redusa
Causa Peruana cu Pui

Ingrediente

  • 6 cartofi fainosi mai maricei
  • maioneza
  • 2-3 linguri ulei masline
  • ardei iute macinat
  • piper
  • zeama de lamiie
  • umplutura
  • resturi de pui la rotisor sau carne de pui /curcan fierte (am pus 3 felii mari piept)
  • 200 gr de legume mixte fierte (cartofi, mazare, morcov)
  • maioneza
  • Pt ornat:
  • masline negre/verzi
  • ou fiert

Mod de preparare

Se fierb cartofii, se cojesc si asa calzi, se strivesc cu aparatul pentru piure. Piureul se lasa sa se raceasca. Se taie bucatele carnea de pui, se amesteca cu legumele mixte si cateva linguri de maioneza cat sa se lege.. circa 2-3 linguri.. depinde cata carne si legume vreti sa puneti, sarati, piperati. Eu am pus si praf de usturoi, chiar daca in reteta nu era.

Se amesteca cartofi raciti cu cateva linguri de maioneza (nu multa) , 2-3 linguri ulei masline, piper, ardei iute macinat (cat va place de picant) , sare si zeama de lamiie.

Amestecati bine, trebuie sa rezulte ca o crema omogena, nu seaca. La gust trebuie sa fie usor picanta si putin acrisoara. La nevoie adaugati ulei, zeama de lamiie sau ardei iute macinat.

Se imparte in doua cantitatea de piure condimentat. o parte de piure se intinde cu o lingura pe platou, intr-un strat gros de circa 2 cm. Deasupra se intinde umplutura de pui cu legume. Apoi se pune restul de piure de cartofi, nivelati bine cu o paleta. Se pune in frigider.
Se serveste rece, cu salata verde si decorata cu masline, ou fiert.
a doua zi este si mai buna!!

Reteta tipica din Peru (mai precis din Lima) , pe baza de piure de cartofi si umpluta cu salata de pui cu legume si maioneza. Umplutura la causa poate fii diversa: cu salata de ton sau raci cu legume. Este ideala pe timp de vara, deoarece se mananca rece. De data aceasta nu am mai pus si maioneza deasupra, am ornat doar cu ou fiert si masline.

Varianta cu ton am facut-o cu alta ocazie... si pot spune ca imi plac amandoua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie