Toba este un fel de delicatesa traditionala romaneasca. Arata ca un carnat larg, care de cele mai multe ori are un diametru mai mare de 10 cm.
De obicei este preparata dintr-un stomac de porc umplut cu gelatina de porc, urechi de porc, sorici, slanina si maruntaie de porc (ficat, rinichi, inima etc.) la care se adauga condimente.
De mentionat ca toba nu se face doar din carne de porc, ci poate fi facuta si alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de curcan sau de pui.
Acest preparat nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Craciun. In acelasi timp, daca toba fi se pare prea consistenta, puteti oricand opta pentru piftie, o varianta mai usoara de toba.
Mai jos aveti 5 retete de toba si 5 retete de piftie, pentru a va inspira si ajuta la pregatirea celor mai bune aperitive pentru masa de Craciun:
Toba
3. Toba cu sorici si carne macra
Piftie
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza M-am gandit sa fac o ciorba de vara usoara, dar in acelasi timp sa aiba si proteina. Am recurs la ou. A iesit ceea...
Ciorba de loboda cu ochi romanescMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii