Toba este un fel de delicatesa traditionala romaneasca. Arata ca un carnat larg, care de cele mai multe ori are un diametru mai mare de 10 cm.
De obicei este preparata dintr-un stomac de porc umplut cu gelatina de porc, urechi de porc, sorici, slanina si maruntaie de porc (ficat, rinichi, inima etc.) la care se adauga condimente.
De mentionat ca toba nu se face doar din carne de porc, ci poate fi facuta si alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de curcan sau de pui.
Acest preparat nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Craciun. In acelasi timp, daca toba fi se pare prea consistenta, puteti oricand opta pentru piftie, o varianta mai usoara de toba.
Mai jos aveti 5 retete de toba si 5 retete de piftie, pentru a va inspira si ajuta la pregatirea celor mai bune aperitive pentru masa de Craciun:
Toba
3. Toba cu sorici si carne macra
Piftie
...altfel! Dragostea e o salata! Tare ma amuza titlul si nu pot sa nu zambesc de fiecare data:)))))!
Salata CapreseCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii