Toba este un fel de delicatesa traditionala romaneasca. Arata ca un carnat larg, care de cele mai multe ori are un diametru mai mare de 10 cm.
De obicei este preparata dintr-un stomac de porc umplut cu gelatina de porc, urechi de porc, sorici, slanina si maruntaie de porc (ficat, rinichi, inima etc.) la care se adauga condimente.
De mentionat ca toba nu se face doar din carne de porc, ci poate fi facuta si alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de curcan sau de pui.
Acest preparat nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Craciun. In acelasi timp, daca toba fi se pare prea consistenta, puteti oricand opta pentru piftie, o varianta mai usoara de toba.
Mai jos aveti 5 retete de toba si 5 retete de piftie, pentru a va inspira si ajuta la pregatirea celor mai bune aperitive pentru masa de Craciun:
Toba
3. Toba cu sorici si carne macra
Piftie
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul. Am ales un unt...
Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahideIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii