Cum sa pregatesti cea mai buna toba si cea mai buna piftie pentru Craciun - 10 retete

Cum sa pregatesti cea mai buna toba si cea mai buna piftie pentru Craciun - 10 retete

Toba este un fel de delicatesa traditionala romaneasca. Arata ca un carnat larg, care de cele mai multe ori are un diametru mai mare de 10 cm.

De obicei este preparata dintr-un stomac de porc umplut cu gelatina de porc, urechi de porc, sorici, slanina si maruntaie de porc (ficat, rinichi, inima etc.) la care se adauga condimente.

De mentionat ca toba nu se face doar din carne de porc, ci poate fi facuta si alte tipuri de carne, cum ar fi carnea de curcan sau de pui.

Acest preparat nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Craciun. In acelasi timp, daca toba fi se pare prea consistenta, puteti oricand opta pentru piftie, o varianta mai usoara de toba. 

Mai jos aveti 5 retete de toba si 5 retete de piftie, pentru a va inspira si ajuta la pregatirea celor mai bune aperitive pentru masa de Craciun: 

Toba 

1. Toba de pui si porc


2. Toba de pui


3. Toba cu sorici si carne macra


4. Toba de casa - disznosajt


5. Toba cu vin alb


Piftie 

6. Piftie de porc


7. Racituri de pui


8. Piftie simpla 


9. Piftie de curcan


10. Piftie de curcan


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide
Bucataras.RO

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide

Este o prajitura simpla cu foi coapte pe dosul tavii, iar crema caramel cu unt de arahide, face tot deliciul. Am ales un unt...

Desert prajitura de post cu crema caramel si unt de arahide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola