Toba Mea ( Reteta Adaptata)

Complexitate
redusa
Toba Mea ( Reteta Adaptata)

Ingrediente

  • 250-300 gr sorici
  • 400 gr carne porc macra
  • 1 inima porc
  • 1 limba porc
  • 500 gr slanina de pe burta porcului din cea cu straturi de carne
  • piper
  • sare (dupa gust)
  • ienibahar
  • coriandru (dupa gust - optional- eu nu am pus)
  • 1 lingura piper boabe
  • 5-6 foi dafin
  • 2 capatani usturoi

Mod de preparare

Am pus apa cu sarea, boabe de piper si frunzele de dafin la fiert.

Intre timp am curatat bine de tot carnurile si slanina, apoi le-am pus in apa care intre timp a inceput sa fiarba. Aproape de sfarsitul fierberii cam cu jumate de ora, am adaugat in apa o capatana de usturoi curatat si pisat. In timpul fierberii am mai adaugat tot cate un pahar de apa calda pe masura ce se evapora.

In mod normal, carnurile pregatite pentru toba se fierb doar pe jumatate... asta in cazul in care folositi stomacul porcului pentru umplut. Daca folositi metoda Liei, pe care am adoptat-o si eu aici atunci totul se fierbe pana intra cu usurinta furculita in ele.

Dupa ce au fiert, se scot pe o tava, se lasa sa se racoreasca. Se verifica sa nu fie lipit de carnuri vreo boaba de piper sau foaie de dafin, apoi se taie fasii totul. Se pun intr-un vas mai mare, se gusta, sa vedeti daca sant destul de sarate si gustul usturoiului cat este de pronuntat (sau nu). Se drege de sare, piper, (ienibahar si coriandru daca folositi), usturoi tocat (o capatana sau mai putin, depinde de cat doriti de pronuntat gustul) si se adauga din apa in care au fiert carnurile.

Se amesteca bine, se gusta din nou, apoi se ia o punga de plastic si se pune in interiorul unei sticle de plastic de 2 litrii la care, inainte, i-am taiat partea de sus. Se pune amestecul in punga de plastic, se leaga bine la gura si se da la rece. Se serveste cu mustar sau cu muraturi.

Daca folositi stomac de porc pentru toba atunci totul se fierbe pe jumatate, se taie fasiute dupa ce s-au racorit, se amesteca bine cu condimente si putina zeama in care au fiert, se umple stomacul, apoi se coase bine si se pune in apa ramasa si se fierbe in clocote mici circa trei sferturi de ora. Se scoate din apa si se pune pe un fund de lemn cu o greutate deasupra (se preseaza ca sa ii dam forma dorita)

Pentru fetele care locuiesc in diaspora si nu au posibilitate de maruntaie de porc la magazinele obisnuite, ele se gasesc cu siguranta la alimentare chinezesti /asiatice.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Rosii umplute de post
Bucataras.RO

Rosii umplute de post

Intr-o zi mirosea atat de frumos la cumnata mea in bucatarie a rosii umplute asa ca am rugat-o sa imi dea reteta. Eu am mai...

Rosii umplute de post
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia