Toba

Complexitate
medie
Toba

Ingrediente

  • Un stomac de porc sau mat gros
  • 1 limba
  • 2 picioare
  • urechi
  • 1 kg ficat
  • 2 rasoale,
  • 2 inimi,
  • 300-400 g slanina,
  • sorici,
  • 1 pahar de vin alb,
  • sare, piper boabe, foi dafin

Mod de preparare

Se pregatesc picioarele,urechile si soriciul astfel:se parlesc si se freaca cu malai apoi se clatesc in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece intr-o oala mare. Adunam spuma de mai multe ori , adaugam sarea si piperul dupa gust si lasam sa fiarba.

Ficatul, inima, limba si rasoalele se pun la fiert intr-o oala separata timp de 1/2 ora, apoi se scurg de apa si se pun in cealalta oala impreuna cu slanina doar atunci cand furculita patrunde usor in picioarele de porc, urechi si sorici. Pentru gust se adauga in timpul fierberii foile de dafin si vinul.

In timpul fierberii lasam oala fara capac si o tinem pe foc mic pana cand carnea se desprinde de pe os. Scoatem toate ingredientele si le taiem cubulete nu prea mici, adaugam daca mai trebuie sare si piper si punem 2 cani din zeama in care au fiert pentru a lega compozitia.

Stomacul sau matele groase se curata bine cu malai se clatesc in apa rece. Acestea se umplu cu amestecul de carne si se coase sau se leaga, apoi se pun la fiert timp de o ora si jumatate in zeama ramasa si strecurata. Daca s-au folosi mate groase, dupa introducerea compozitiei, se poate adauga zeama strecurata.

Lasam sa se raceasca in apa in care a fiert apoi se scoate si se pune intr-o tava, cu o greutate deasupra, ca sa o preseze.

O lasam la rece o zi dupa care se poate consuma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti