Toba de Pui

Complexitate
redusa
Toba de Pui

Ingrediente

  • Pentru cca 10-12 portii:
  • -800 g piept de pui, dezosat si fara piele
  • -700 g pulpe de pui, dezosate si fara piele
  • -3- 5 catei de usturoi / 1 lingurita usturoi granulat
  • -½ lingurita piper
  • -1 lingura boia de ardei dulce sau ½ lingura boia dulce + ½ lingura boia iute (dupa gust)
  • -2 lingurite sare
  • -30 g gelatina, granule

Mod de preparare

* Carnea de pui se poate inlocui cu cea de curcan sau se pot folosi combinate.

Taiati carnea in felii lungi si subtiri.

Adaugati restul ingredientelor si omogenizati totul foarte bine.

Puneti compozitia intr-o punga speciala pentru fripturi la cuptor (marca Fino)

!!! Nu intepati punga asa cum scrie la instructiunile de folosire. Acest lucru se face pentru a avea o toba perfecta in care carnea sa fie cuprinsa de jur imprejur cu zeama, care dupa racire va deveni gelatina.

Legati bine punga si puneti-o intr-o tava de chec.

Dati in partea cea mai de jos a cuptorului incins, pentru 45- 50 min, la 180- 200 grade.

Scoateti tava din cuptor si asezati deasupra pungii o alta tava de chec de aceeasi dimensiune cu cea folosita si in care puneti ceva greu.

Lasati la racit pana a doua zi.

Indepartati greutatile si dati tava cu punga cu tot la frigider, pentru cateva ore.

Indepartati punga.

Serviti toba feliata.
Pastrati la frigider, invelita in hartie de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura