Piftie de porc

Portii
10
Timp pregatire
300 minute
Complexitate
medie
Piftie de porc

Ingrediente

  • 2 kg rasol
  • 2 picioruse mici cu copita (popular se numesc adidasi)
  • un sfert de cap de porc, cu ureche
  • 3 morcovi
  • 1 lingura piper boabe
  • 2 lingurite de sare
  • 2-3 cepe
  • Pentru mujdei:
  • 2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare

Mod de preparare

Urechea de porc se parleste si se spala bine. Piciorusele se parlesc si se cresteaza din loc in loc, iar copitele se arunca. Se portioneaza capatana in bucati mai mici. Rasolul se feliaza, se curata carnea de pe oase, ca sa fiarba bine si sa iasa gelatina din ele.
Se pun cu tot cu oase la fiert, intr-o oala de 10 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa! Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.
Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.

Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.

Dupa ce a fiert carnea, se ia de pe foc si se scoate int-un vas, se portioneaza cu grija, fiind fierbinte. Se aranjeaza in castroane.
In zeama care a ramas, se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori, in alta oala.

Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.
Se lasa la rece pana se intareste.


Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/12/piftie-de-porc.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.