Piftie de porc

Postat pe: 19-12-2016
(0)

Ingrediente

2 kg rasol
2 picioruse mici cu copita (popular se numesc adidasi)
un sfert de cap de porc, cu ureche
3 morcovi
1 lingura piper boabe
2 lingurite de sare
2-3 cepe
Pentru mujdei:
2-3 capatani de usturoi + 1 lingurita sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

05h
Numar portii

PORȚII

10 portii
Urechea de porc se parleste si se spala bine. Piciorusele se parlesc si se cresteaza din loc in loc, iar copitele se arunca. Se portioneaza capatana in bucati mai mici. Rasolul se feliaza, se curata carnea de pe oase, ca sa fiarba bine si sa iasa gelatina din ele.
Se pun cu tot cu oase la fiert, intr-o oala de 10 litri si se umple cu apa, cat sa mai ramana 3 degete distanta de la apa la oala. Apa se pune o singura data, la inceput, nu se mai completeaza dupa! Se fierbe la foc potrivit si se spumeaza, apoi se pun morcovii, sarea si piperul. Dupa ce am luat spuma, adaugam 2-3 cepe, ca zeama sa iasa limpede.
Se fierb cam 3-4 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. Apa trebuie sa scada mai mult de jumatate.

Intre timp, se curata usturoiul, se piseaza si se prepara mujdeiul si se adauga o lingurita cu sare.

Dupa ce a fiert carnea, se ia de pe foc si se scoate int-un vas, se portioneaza cu grija, fiind fierbinte. Se aranjeaza in castroane.
In zeama care a ramas, se pune mujdeiul si se amesteca bine. Se vantura de 5-6 ori, in alta oala.

Abia acum se strecoara toata zeama, care se adauga in castroanele cu carne.
Se lasa la rece pana se intareste.


Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2014/12/piftie-de-porc.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Piftie de porc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Piftie de porc