Ravioli cu Dovleac in Sos de Unt si Ierburi Aromate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Ravioli cu Dovleac in Sos de Unt si Ierburi Aromate

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 200 grame faina
  • 2 oua
  • sare
  • putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita
  • Umplutura de dovleac:
  • dovleac fiert puree
  • sare
  • piper
  • ardei iute putin
  • parmezan cheese
  • Sosul:
  • 3 linguri de unt
  • ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel

Mod de preparare

Pentru aluat: 200 grame faina/ 2 oua/ sare/ putina apa cit sa iasa o consistenta potrivita, se framinta 20 minute, se lasa acoperit cu folie intr-un loc cald, de ex. sub o oala incalzita putin, nu fierbinte.

Apoi cu mainile date prin faina, imparti aluatul in 4, lucrezi cu o bucata pe rind, treci aluatul prin masina de paste pina obtii o foaie de ravioli.

O tai in 3, si pui umplutura de dovleac: dovleac fiert puree, sare, piper, ardei iute putin, parmezan cheese.

Cu o pensula uzi aluatul cu apa si apesi cu degetele sa scoti orice aer din interior, formind ravioli. Le tai in patratele, le dai prin faina, le lasi 15-20 minute sa se usuce putin.

Faci sosul: pui 3 linguri de unt in tigaie, la foc potrivit, cind untul maronie deschis, adaugi ierburile aromate: salvie, cimbru, patrunjel si le lasi pina sint crocante, citeva minute.

Fierbi ravioli cam 8-10 minute in apa cu sare pina se ridica la suprafata, ii scurgi, ii pui in tigaia cu sos si amesteci usor.

Ii pui pe un platou si presari sare grunjoasa de mare, piper macinat proaspat si parmezan cheese.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola