Taiati 12 felii de vinete (6 din fiecare) cu o grosime de 1 cm din partea cea mai groasa a acestora. Presarati cu putina sare pe ambele parti. Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline. Puneti 4 felii din acestea si la foc mediu caliti 3 minute (daca focul e prea mare ajustati putin).
Adaugati inca o lingurita de ulei de masline, inturnati-le pe cealalta parte si mai lasati 3 minute. Transferati acestea pe o farfurie cu un prosop de bucatarie si procedati la fel cu restul. Lasati apoi deoparte.
Intr-o alta tigaie cu capacitate mare la foc mic saute ceapa in unt 30 de minute pana cand aceasta este caramelizata, dulce si are o culoare aurie. Intre timp curatati de coaja bucatile de vinete ramase, feliati-le apoi taiati in cuburi mici.
In tigaia unde ati calit feliile de vinete puneti 10 g unt si usturoiul. Saute la foc mic 1 minut apoi adaugati cuburile de vinete si mai lasati inca 5 minute. Puneti apoi deoparte.
Cand ceapa este caramelizata adaugati cuburile de vinete cu usturoi, morcovii, sosul de rosii, cimbrul, tabasco, enibahar si supa de pui. La foc mediu lasati acestea 15 minute (amestecati la cateva minute) apoi asezonati. La sfarsit daca vi se pare prea uscat amestecul mai adaugati 20 ml supa de pui.
Intr-un bol amestecati ingredientele pentru umplutura iar intr-un alt bol pesmetul, gouda, ulei de masline extra virgin si asezonati. Intr-un vas termorezistent intindeti jumatate din amestecul cu sos de rosii. Luati fiecare felie de vanata si aranjati pe jumatate o lingurita plina din umplutura compactata (depinde cat de mari sunt feliile).
Aduceti cealalta parte deasupra astfel formandu-se o semiluna. Procedati la fel cu celelalte. Aranjati-le in vas lasand spatiu intre ele, distribuiti deasupra restul de sos cu rosii, imprastiati busuioc si patrunjel apoi pesmetul (nu compactati topping-ul, doar distribuiti uniform).
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si coaceti 25 de minute apoi fara folie 6-7 minute. Optional serviti cu salata, legume sau cartofi copti.
* Vasul termorezistent folosit a fost de 30 l x 17 l.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaInițial am vrut să prepar niște chiftele de pui cu ciuperci și o garnitură de orez, dar pe parcurs s-au transformat...
Aperitiv chiftele de orez cu piept de pui si cascavalReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii