Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Complexitate
redusa
Tocanita de Porc in Vas de Lut, la Cuptor

Ingrediente

  • -2 cepe mari, tocate marunt
  • -1 ardei kapia rosu, taiat bucatele
  • -500 g carne de porc, taiata in bucati
  • -1 morcov, ras
  • -500 g ciuperci proaspete, feliate
  • -6 catei de usturoi, feliat
  • -100 ml pasta de rosii sau de ardei rosu, pregatita in casa sau pasata de rosii
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt / 1 lingura patrunjel uscat
  • -8-10 rosii cherry
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -cartofi fierti in coaja / copti in cuptor, pt servit

Mod de preparare

Caliti 5 min ceapa si ardeiul in putin ulei incins.

Adaugati bucatelele de carne, morcovul ras si caliti in continuare inca 10 min, amestecand des.

Puneti intr-un vas de lut mai inalt ciupercile, ½ din usturoi, tocanita, iar deasupra restul de usturoi.

Turnati pasta de rosii sau de ardei rosu, ½ din frunzele de patrunjel verde si rosiile cherry.

Dati la cuptorul incins, acoperit cu capac, pentru 30 min, la 180 grade.

Scoateti capacul si lasati la cuptor, inca cca 30 min sau pana cand carnea este facuta si sosul este aproape in intregime scazut.

Intre timp, curatati cartofii de coaja, taiati-i in doua si scobiti de miez.

Serviti tocanita de porc cat este calda, pusa in jumatatile de cartofi si presarata cu patrunjel verde.
Puteti asocia felii de gogosari murati sau o salata de sezon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea
Bucataras.RO

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea

Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa...

Mini tarte cu jeleu de fructe,nuca şi bezea
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola