Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Coaste de Vaca la Cuptor (braised Short Ribs)

Ingrediente

  • -12 bucati de coaste de vaca cu carne
  • -1 ceapa mai mare
  • -3 catei de usturoi (sau citi vreti dupa gust)
  • -1 lingurita cimbru (thyme)
  • -350 ml vin rosu (eu am pus alb)
  • -350 ml supa de pui
  • -sare
  • -piper
  • -ulei de masline
  • -1 cutie mica de rosii taiate cubulete (petite diced tomatoes)

Mod de preparare

Se sareaza, pipereaza coastele de vaca si de tavalesc prin faina, se scutura usor de excesul da faina si se prajesc pe rind in 3-4 linguri de ulei de masline pe ambele parti, circa 3 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

In uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt si sa celeste circa 5 minute pina devine opaca dupa care se adauga usturoiul pisat (sau intreg daca vreti sa-l aruncati), cimbrul si se calesc impreuna 1 minut. Se adauga vinul, supa de pui, rosiile si se pun inapoi in cratita si coastele de vaca.

Sa lasa sa dea in primul clocot, se da cratita deoparte si se acopera etans cu foaie de aluminium in asa fel incit ca acopere toata suprafata cratitei dupa care se pune capacul. Cratita trebuie sa fie rezistenta in cuptor la temperaturi mari (230*c-450*f).

Se incalzeste cuptorul la 230*c-450*c si se pune gratarul la mijloc, de jos in sus a treia treapta. Se baga cratita in cuptor si se lasa 1 1/2 hr. Puteti verifica dupa 1 hr. cit a scazut sosul si daca considerati ca va place cu mai mult sos este gata.

*-Foaia de aluminium acopera etans cratita, in asa fel fiind ca o oala cu presiune, aburul nu iese afara iar carnea este gata in mai putin timp decit ar fi fost tinuta pe aragaz si dupa aceea in cuptor. Carnea de vaca este mai tare si necesita mai mult timp pe aragaz si in cuptor.
Carnea este gata cind cade de pe oase! Se poate servi cu mamaliga, pireu de cartofi si muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Muffins cu morcovi si zahar brun
Bucataras.RO

Muffins cu morcovi si zahar brun

Am facut dupa reteta Jamilei, cu putine modificari si injumatatita. Tare bune au iesit, nu foarte dulci dar pufoase:x:x:x

Muffins cu morcovi si zahar brun
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!