Oua Murate, Colorate

Complexitate
redusa
Oua Murate, Colorate

Ingrediente

  • -6 oua fierte 15 min, in apa sarata
  • -4 buc sfecla rosie mica, fiarta sau coapta, taiata feliute+ zeama lasata
  • Solutia:
  • -1 l apa
  • -1 lingura cu varf de sare grunjoasa
  • -100 ml otet de mere sau de vin
  • -1/2 lingurita seminte de mustar
  • -1/2 lingurita boabe de piper
  • -1/2 lingurita seminte de marar
  • -1 frunza dafin
  • -1-2 buc cuisoare
  • -2-4 buc boabe de ienupar
  • -1 varf lingurita ienibahar

Mod de preparare

Spalati bine sfecla si puneti-o la fiert in apa usor sarata sau coaceti-o in cuptor, pana cand se poate patrunde usor cu dintii unei furculite. Curatati-o si taiati-o felii potrivite, recuperand zeama pe care o lasa.

Fierbeti ouale 15 min, in apa sarata si curatati-le de coaja.

Fierbeti solutia impreuna cu toate ingredientele enumerate, mai putin otetul, si lasati sa clocoteasca cateva minute. Spre sfarsit adaugati si otetul si dati cateva clocote. Puneti intr-un borcan sterilizat, ouale curatate printre feliile de sfecla si turnati solutia fierbinte. Capsati.

Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru 1-2 zile. Cu cat stau mai mult in solutie, cu atat se vor colora mai intens.

Serviti-le pe un platou impreuna cu alte aperitive sau doar singure.

Au gustul oualor, dar sunt picante si cu o usoara aroma imprumutata de la sfecla. Au o textura mai tare decat al oualor fierte normal si se comporta foarte bine la feliere fara sa se sfarme.

Se consuma cu multa placere si iti dai seama ca sunt murate deoarece au imprumutat si putina acreala de la otetul de mere, dar foarte moderat.

Merita incercate!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
3
Produse de panificatie si patiserie

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta

Saratelele cu branza sarata sunt gustari delicioase si crocante, perfecte pentru a satisface pofta de sarat si de gust...

Saratele cu branza sarata - gustarea perfecta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos

De anul trecut din aceeasi perioada am tot vrut sa incerc si modul acesta de preparare, fara framantare, dar abia acum i-a...

Desert cozonac fara framantare, cu nuca si nuca de cocos
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!