Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti

Complexitate
redusa
Salata de Vinete cu Topping de Rosii si Ardei Copti

Ingrediente

  • Pentru vinete:
  • -2-2,5 kg vinete coapte, curatate, scurse si tocate
  • -1 ceapa tocata marunt si usor calita, doar cat sa se inmoaie
  • -2 catei de usturoi zdrobiti
  • -1- 2 lingurite otet de vin sau de mere, dupa gust
  • -sare
  • Maioneza:
  • -500 ml ulei
  • -2 oua intregi
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • Topping de rosii cu ardei copti:
  • -rosii bine coapte
  • -ardei gras copt, curatat de pielita, cotor si seminte
  • -oregano, dupa gust
  • -1 legatura de patrunjel verde tocat marunt
  • -1 lingurita zahar
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Amestecati vinetele tocate cu ceapa calita si usturoiul. Adaugati sare si otet, dupa gust.
Puneti ouale intregi intr-o cana de plastic mai inalta (se poate folosi si un borcan) si turnati peste ele tot uleiul. Scufundati piciorul mixerului-cel prevazut cu elice metalica- pana la fundul canii, bransati mixerul si porniti-l la viteza maxima. Legati intai maioneza la fundul canii.

Daca nu s-a incorporat tot uleiul ridicati si cufundati de cateva ori piciorul mixerului. Maioneza se prepara astfel in 30 secunde si este atat de tare incat nu curge din cana intoarsa cu gura in jos.
Amestecati vinetele cu maioneza si dati la frigider pentru cel putin 2 ore.

Taiati ardeiul copt si curatat, in fasii.
Decojiti rosiile si taiati-le cubulete. Puneti-le la foc mic impreuna cu zeama lasata si zaharul, amestecand ocazional pana ce rosiile sunt facute si zeama scazuta. La sfarsit condimentati cu sare, piper si oregano, dupa gust. Dati deoparte, incorporati fasiile de ardei, patrunjelul verde si lasati la racit, in frigider, cel putin 2 ore sa se patrunda aromele.

Serviti separat, vinetele si topping-ul, cat sunt reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite pufoase reteta cu afine
Bucataras.RO

Clatite pufoase reteta cu afine

Clatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...

Clatite pufoase reteta cu afine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola