Salata de Varza cu Mango si Avocado

Complexitate
redusa
Salata de Varza cu Mango si Avocado

Ingrediente

  • 1/2 capatana de varza
  • 2 mango
  • 2 avocado
  • 1 ceapa rosie (optional)
  • 1 lamaie sau 2 limete
  • 100 gr telemea ori cas dulce
  • 2-3 oua fierte
  • Frunze de salata verde
  • 2-3 rosii
  • Sare
  • Ulei (preferabil aromat si iute)
  • Piperuri (optional)

Mod de preparare

Tot din " repertoriul" Peruan:

O salata simpla, fara maioneze si alte " imbunatatiri" aduse de Americani/Europeni, desi rezultatul sta in farfurie mandra si tzapana de parca as fi folosit cea mai tare maioneza - e modul lor de-a face dressingul/vinegreta - se comporta ca o maioneza, fara a contine o tona de ulei.

Pentru o salata ce poate satura 4-6 persoane, aveti nevoie de o jumatate de varza, 2 fructe de mango, 2 de avocado, o ceapa rosie (optional - eu totusi am folosit-o fiindca aroma fructului de mango este atat de puternica incat am vrut sa o contrabalansez), zeama unei lamai, (tare bine ar fi fost sa fi avut limeta), o bucata de telemea sau cas si nelipsitele oua fierte.

Puneti ouale la fiert 8 minute si scoateti-le in apa rece.

Taiati fin de tot varza si presarati-o cu sare, pana terminati cu restul ingredientelor; curatiti si taiati cuburele mangoul. Separat, curatiti ceapa rosie, taiati-o maruntel si la urma de tot, curatiti avocadoul. Pastrati samburii. Din avocado pasat, 'furculitzat' si un pic de ulei faceti un soi de maioneza pe care o asezonati cu multa zeama de lamaie, ceapa rosie foarte fin taiata - e formidabil de bun dressingul asta.

Stoarceti varza in maini, amestecati-o cu fructele de mango cuburele si bucati de telemea ori cas. Turnati deasupra "maioneza" din avocado, montati pe farfurie si ornati cu ouale fierte, cuburele de rosii, eventual si frunze de salata verde. Veti fi uimite de cat de buna si frumoasa este felul asta de salata.

Am zis sa pastrati samburii de avocado - ei zic si eu confirm - samburele pus in mijlocul salatei impiedica oxidarea avocado-ului - chiar si dupa ce sta o noapte la frigider, salata e tot verde si frumoasa; au dreptate (mai ales ca salata asta e buna rece de tot si ii trebuie o vreme la frigider)

Sa o incercati ca merita!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie