Ingrediente

Huste 0,5 kg
malai 0,5 kg
faina 0,350 kg
Tarate de grau 150 gr
Hamei 10 flori
miere de albini 100 gr

Mod de preparare

Tot dichisul sta in hameiul bine fiert si strecurat turnat fierbinte peste tarata de grau. se adauga mierea si se omogenizeaza. cu acest amestec mergem mai departe si cu hustele de la borsul de casa, cu malaiul si cu faina facem un aluat foarte consistent.

divizam acest aluat in bucati cam la 50 grame bucata sau 18-20 la kg de coca. Le modelam la rotund si le aplatizam tavalindu le prin malai. Le uscam la loc cald in timp de 6-7 zile dupa care le ambalam in hirtie sau pungi de hartie.
Se folosesc la prepararea produselor da panificatie si patiserie ca inlocuitor pentru drojdia de bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turte Dospite" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  16.02.2013 10:57:05

Utilizand aceste turte dospite la produsele de panificatie si patiserie in locul drojdiei de bere obtinem produse natirale suta la suta.
Se folosesc ion general asemeni drojdiei uscate ,prin umflare cu apa calduta iar cantitatea s=este in raport cu faina cernuta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turte Dospite