Treschi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Treschi

Ingrediente

  • - 2 oua de marime medie
  • - 1/4 lingurita cu sare
  • - 100 ml apa
  • - 300 g faina proaspat cernuta
  • - cateva picaturi de ulei de masline extravirgin
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol 2 oua, 100 ml apa, 1/4 lingurita cu sare, 150 g faina si se framanta aluatul.
- Treptat se adauga se adauga faina (eu am adaugat in total 300 g faina) si se framanta aluatul in continuare. Cand considerati ca aluatul este ”potrivit” il puteti aseza pe planseta de lucru.

- Se intinde aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata in prealabil, (astfel incat sa se obtina aproximativ forma unui patrat), pana ajunge la grosimea de aproximativ 1, 5 mm.
- Se pun cateva picaturi de ulei pe suprafata aluatului si se intind cu palma pe toata suprafata acestuia.

- Se taie aluatul (intins in prealabil sub forma unui patrat mare) similar cu aluatul de foietaj: imaginar se impart laturile patratului de aluat in 3 parti aproximativ egale. Din aceste ”puncte” se taie foaia de aluat (initial din partea de sus si din partea de jos a acestuia) astfel incat in portiunea din mijloc sa se poata forma inca 3 patrate cu laturi aproximativ egale cu celelalte (1/3 medie a aluatului nu trebuie taiata). Se procedeaza similar si cu celelalte doua laturi ale foii de aluat, obtinand astfel 9 patrate.

- Se impatura foaia de aluat astfel incat patratele mici sa se suprapuna unele peste altele (initial cele din colturile stanga sus si dreapta jos apoi cele din dreapta sus si stanga jos iar la final cele laterale, cele asezate superior si respectiv inferior patratului de baza).

- Se intinde aluatul din nou cu sucitorul pana grosimea acestuia ajunge la 1, 5 mm.
- Se taie diferite forme de aluat (romburi, triunghiuri).

- Se prajesc in baie de ulei incins. Initial ele ”coboara” in baia de ulei apoi dupa cateva secunde ”urca” la suprafata. Acesta este momentul cand cu ajutorul unei linguri trebuie adus ulei pe suprafata lor. Ele vor creste frumos iar interiorul trebuie sa fie ”gol”.

- Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii.
- Se scot din baia de ulei si se aseaza cateva clipe pe servetele absorbante pentru indepartarea excesului de ulei.
- Se servesc calde (noi am servit cu branza telemea rasa marunt pe razatoare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie