Treschi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Treschi

Ingrediente

  • - 2 oua de marime medie
  • - 1/4 lingurita cu sare
  • - 100 ml apa
  • - 300 g faina proaspat cernuta
  • - cateva picaturi de ulei de masline extravirgin
  • - ulei de floarea soarelui pentru prajit

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol 2 oua, 100 ml apa, 1/4 lingurita cu sare, 150 g faina si se framanta aluatul.
- Treptat se adauga se adauga faina (eu am adaugat in total 300 g faina) si se framanta aluatul in continuare. Cand considerati ca aluatul este ”potrivit” il puteti aseza pe planseta de lucru.

- Se intinde aluatul cu sucitorul pe o suprafata infainata in prealabil, (astfel incat sa se obtina aproximativ forma unui patrat), pana ajunge la grosimea de aproximativ 1, 5 mm.
- Se pun cateva picaturi de ulei pe suprafata aluatului si se intind cu palma pe toata suprafata acestuia.

- Se taie aluatul (intins in prealabil sub forma unui patrat mare) similar cu aluatul de foietaj: imaginar se impart laturile patratului de aluat in 3 parti aproximativ egale. Din aceste ”puncte” se taie foaia de aluat (initial din partea de sus si din partea de jos a acestuia) astfel incat in portiunea din mijloc sa se poata forma inca 3 patrate cu laturi aproximativ egale cu celelalte (1/3 medie a aluatului nu trebuie taiata). Se procedeaza similar si cu celelalte doua laturi ale foii de aluat, obtinand astfel 9 patrate.

- Se impatura foaia de aluat astfel incat patratele mici sa se suprapuna unele peste altele (initial cele din colturile stanga sus si dreapta jos apoi cele din dreapta sus si stanga jos iar la final cele laterale, cele asezate superior si respectiv inferior patratului de baza).

- Se intinde aluatul din nou cu sucitorul pana grosimea acestuia ajunge la 1, 5 mm.
- Se taie diferite forme de aluat (romburi, triunghiuri).

- Se prajesc in baie de ulei incins. Initial ele ”coboara” in baia de ulei apoi dupa cateva secunde ”urca” la suprafata. Acesta este momentul cand cu ajutorul unei linguri trebuie adus ulei pe suprafata lor. Ele vor creste frumos iar interiorul trebuie sa fie ”gol”.

- Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana devin aurii.
- Se scot din baia de ulei si se aseaza cateva clipe pe servetele absorbante pentru indepartarea excesului de ulei.
- Se servesc calde (noi am servit cu branza telemea rasa marunt pe razatoare).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola