Scones Pufoase si Aromate

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Scones Pufoase si Aromate

Ingrediente

  • Pentru 9 bucati :
  • -85 g unt, rece
  • -350 g faina (cea mai buna este cu agent de crestere)
  • -1/4 lingurita sare
  • -1 lingurita praf de copt
  • -4 linguri zahar brun
  • -150 g iaurt gras
  • -4 linguri lapte integral
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 ou usor batut cu 1 lingura lapte
  • -faina alba pentru intins aluatul

Mod de preparare

Omogenizati repede (cel mai bine folosind un robot) faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, untul rece si zaharul. Transferati compozitia intr-un vas mai mare si faceti la mijloc o gropita.

Separat, incalziti intr-o tigaie, pe foc, 1 minut (sau intr-un vas la microunde), pana se infierbanta bine, dar sa nu fiarba, iaurtul, laptele si vanilia. Nu va panicati daca amestecul incalzit nu va arata prea bine. Turnati-l fierbinte peste compozitia cu faina si amestecati repede cu ajutorul unui cutit, doar pana se omogenizeaza.

Intre timp, incingeti o tava de copt in cuptor, la 220 grade. Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru infainata si framantati usor, cu mainile date prin faina, atat cat sa obtineti o consistenta fina si moale. Intindeti o foaie cu grosimea de 2-3 cm, din care decupati cu o forma trecuta prin faina, cercuri.

Framantati repede si usor aluatul ramas, intindeti-l din nou si repetati operatiunea de decupat cercuri, pana epuizati tot aluatul. Ungeti rondelele cu ou batut si amestecat cu putin lapte. Scoateti tava incinsa din cuptor, presarati-o imediat cu faina si asezati repede in ea discurile de aluat, usor distantate. Dati repede tava la cuptorul incins si coaceti aproximativ 10-12 minute sau pana ce painicile cresc, sunt coapte si usor aurii.

Se servesc imediat, fierbinti sau in ziua prepararii.

Precizari:
-Sunt niste painici pufoase cu o crusta perfecta la suprafata, gata in 30 minute, tocmai bune pentru micul dejun sau o cina usoara.

-Daca nu aveti faina cu agent de crestere, adaugati in plus la faina, de la Dr. Oetker, putin mai mult de 1/2 din plicul a€œGarant pentru aluaturi dospitea€, fara insa sa renuntati la praful de copt din reteta.
-Secretul reusitei este sa framantati aluatul cat mai putin posibil.
-Lichidele fierbinti vor face ca aluatul sa creasca pe loc, inca de la inceput, de aceea trebuie sa lucrati repede.
-Painicile coapte si racite, pot fi congelate cel mult 1 luna, in pungi speciale pentru congelator, din care ati eliminat aerul. La nevoie, decongelati la temperature camerei si incalziti-le la cuptor, cateva minute.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
3
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Felii olandeze
4
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Negresa cu crema de branza si merisoare
Bucataras.RO

Negresa cu crema de branza si merisoare

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

Negresa cu crema de branza si merisoare
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura