Ingrediente
● 250 grtelemea de vaca sau oaie |
● 250 gr margarina |
● 2 oua |
● 400 grfaina |
● sare |
● chimen, mac, susan, parmezan |
Mod de preparare
Dupa ce am facut aluatul ,il intindem in foaie nu prea subtire ,circa 1cm ,taiem bastonase.Celalalt ou il batem bine si cu el ungem saleurile,deasupra presaram mac, chimen,susan sau parmezan. Le punem in cuptor ,la foc potrivit ,cuptorul incalzit.
Saleurile raman moi cateva zile ,daca le conservam acoperite, cu o folie de plastic pentru alimente.
Din 200 gr.faina, mi-au iesit 2 tavi de saleuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Saleuri cu telemea" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
• 12.05.2011 11:37:18
Buna Darici Dara!
Stiu... nu te mai opresti cand incepi sa manaci din ele. Ma bucur ca ti-au placut ! Data viitoare lasi curat in bucatarie si o sa vezi ca mama nu mai zice nimic ;-) ciao!
• 11.05.2011 23:44:10
Buna..chiar akm mam inregistrat..e vreo 00 noptea..sa va povestesc..am 13 ani si sunt singura acasa...imi era cam foame asa ca am decis sa fac la 23 saratelele astea..cand vine mami o sa imi dea cu tava in cap ca am fkt o mizerie...dar saratelele au iesit foarte bune..am mancat deja o tava...jur..:)
• 02.01.2009 17:04:40
Totati, nu-i nimic ca ai pus doua oua in aluat. Se coc la o temperatura medie si pana devin aurii; se fac destul de repede, cuptorul sa fie cald.
Aluatul nu se pune la rece,le faci imediat.
• 01.01.2009 01:20:08
1). N-am citit reteta cu atentie si am pus cele 2 oua in aluat! Nu s-a intimplat nici-o nenorocire.
2). Am adaugat un praf de copt (baking powder) marca Dr. Oestker, 14g.
3). Nu am stiut la ce temperatura sa le coc - am folosit 350F (sint in USA) - si cit timp!
4). Dupa ce aluautul e gata, trebuie lasat la rece sau se pune la copt imediat?
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.06.2011 15:24:41
foooaaarteee bune ;)