Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Complexitate
redusa
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 3 l sirop:
  • -1,5- 2 kg flori de tei, numai inflorescenta
  • -2 kg zahar tos
  • -4 l apa
  • -4 plicuri sare de lamaie (20 g)
  • -1 praf sare grunjoasa
  • -4 plicuri zahar vanilat, optional
  • -coaja taiata in bucati mari de la 1 lamaie bio, optional

Mod de preparare

Spalati florile de tei in apa rece, lasati la scurs, apoi desprindeti doar inflorescentele. Aruncati cele 2 frunzulite ce se gasesc in imediata apropiere a florilor, deoarece imprima un gust amar siropului.
Puneti florile la fiert in apa clocotita pentru 20 min, dati deoparte si lasati acoperit, la macerat, pana a doua zi.

Separati lichidul si presati bine florile. Filtrati decoctul prin trecerea de cateva ori a acestuia printr-un tifon dublu.

Separat, invertiti zaharul intr-o oala emailata (neaparat emailata!!!): fierbeti zaharul cu 400 ml apa si sarea de lamaie, timp de 10 min, la foc maxim, amestecand. Colectati si aruncati spuma cenusie ce se formeaza deasupra.

Adaugati ceaiul concentrat peste zaharul invertit, praful de sare, precum si coaja de lamaie si / sau zaharul vanilat, optional. Lasati sa fiarba, la foc mare, pana scade la jumatate, amestecand ocazional.
Indepartati coaja de lamaie.

Imbuteliati siropul fierbinte in sticle de sticla, capsati si puneti imediat intre paturi.
Lasati pana se racesc complet, 1- 2 zile.
Inscriptionati si dati la camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti