Preparare aluat:
Faina proaspat cernuta se amesteca cu margarina. Cand margarina s-a incorporat bine se adauga apa calduta, sarea si otetul. Toate ingredientele se amesteca bine pana se formeaza un aluat omogen. Aluatul obtinut se pune in frigider pentru aproximativ o ora.
Intre timp se prepara compozitia de urzici.
Preparare umplutura:
Urzicile se fierb in apa cu putina sare. Acestea nu se fierb in totalitate!!! Dupa ce se ia de pe foc, acestea se pun la scurs si se lasa la racit, urmand sa fie taiate marunt.
Ceapa se taie cubulete micute si se caleste pana devine transparenta in ulei. Peste se adauga ciupercile taiate feliute. Acestea se lasa pe foc pana ce se evapora apa. Cand apa s-a evaporat se adauga usturoiul zdrobit. Peste aceasta compozitie se adauga si urzicile taiate marunt. Compozitia obtinuta se mai lasa pe foc pana ce urzicile se patrund. Cand totul este gata se adauga mararul si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si vegeta. Compozitia se lasa sa se raceasca!!!
Aluatul se imparte in patru parti egale. Se intinde din fiecare bucatica cate o foaie subtire si se umple cu compozitia de urzici si ciuperci. Fiecare foaie se ruleaza precum o rulada si se aseaza in tava pe foaia de copt.
Tava se pune in cuptorul preincalzit la foc potrivit pana ce ruladele se rumenesc usor.
Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se taie feliute potrivite la fel ca si cele de rulada.
Pofta buna!!!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCea mai buna inghetata mancata vreodata! ;)
Desert inghetata de caramel si bezea caramelizataReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii