Amesteci faina cu sarea intr-un castron, adaugi untul bucatele si untura si cu mina freci in palmi pina se formeaza faramituri. Apoi adaugi cite putina apa si cu o furculita amesteci. Pui atita apa pina se formeaza aluatul. Atentia, apa n u se pune toata odata ci tot cate putin pentru ca nu stim exact cata apa va absoarbe faina.
Impartim aluatul in doua si punem la frigider pentru jumatate de ora. Luam o parte din aluat si intindem o foaie subtire (1/2 cm) intindem in forma de tarta, intepam cu furculita pentru a se puteam elibera aburii si a nu se forma bule in aluat si punem in cuptorul preancalzit la 375 f (190C) pana prinde o culoare foarte, foarte usor aurie.
Intre timp pregatim umplutura.
Spalam bine macrisul, verificam ambele fete ale frunzelor sa fim siguri ca nu avem melciosri pe ele, le rupem in bucati mai mici. Ceapa o curatam de invelisul exterior, spalam si taiem bucatele. Ouale le batem cu lapte si eventual putina sare.
Scoatem aluatul copt pe un sfert din cuptor si lasam putin la racit. Branza care este la temperatura camerei o intindem peste aluat si deasupra ei presaram frunzele de macris si ceapa verde taiata. Turnam amestecul de oua cu lapte deasupra si presaram parmesanul ras. Aranjam marginea tartei dupa dorinta si punem inapoi la cuptor pentru inca 35-40 de minute sau pana mijlocul e facut si are o crusta frumos aurie.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Servim rece, la temparatura camerei alaturi de un pahar de vin bun sau ca fel doi dupa o supa de rosii.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Ciorba de perisoare este printre preferatele noastre. De aceasta data diferenta a fost data de mixul de carne pui+...
Ciorba de perisoareEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii