Pogacele Fragede cu Jumari

Complexitate
redusa
Pogacele Fragede cu Jumari

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 160 gr jumari
  • 200 gr untura
  • 4 galbenusuri ou
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 400 ml smantana
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu(nr 8, sa nu fie foarte marunt ).

Intr-un vas punem 600 gr faina, 1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana. Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul.

Suprafata de lucru o presaram cu faina, aluatul il scoatem din vasul in care l-am framantat si dam cu el de suprafata de lucru cu toata puterea de circa 10 ori (astfel aluatul nu trebuie atat framantat si terminam treaba mai repede).

Dupa ce ne-am descarcat nervii pe aluat presaram din nou cu un pic de faina suprafata si intindem aluatul la o grosime de circa 1 deget sub forma dreptunghiulara sau patrata (cum nimeriti. . . ).

Impaturim, latura dinspre noi o ducem pana la mijlocul aluatului, latura opusa ei o aducem peste latura pliata pana o acoperim. Acum latura din dreapta o aducem pana la mijloc apoi peste ea pliem latura din stanga. Am pliat si intindem aluatul iarasi la grosimea de 1 deget.

Concluzie :Intindem aluatul de 3 ori una dupa alta dupa ce am pliat, apoi la a 4 -a intindere lasam aluatul de 2 degete grosime, o crestam la suprafata cu un cutit si apoi o decupam. Asezam pogacelele decupate in tavi si le lasam sa dospeasca in tavi circa 1 ora si jumatate. Le ungem deasupra cu ou si dam tava in cuptorul preincalzit (porniti cuptorul cu circa 15 minute inainte) unde vom coace pogacelele la foc mare circa 5 minute apoi reducem intensitatea focului la jumate.

Se tin la cuptor pana devin aurii deasupra si vedem ca dedesubt au vatra.

Pofta Buna ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
2
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
4
Dulciuri

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Pasta de Oua (II)
5
Aperitive

Pasta de Oua (II)

Pasta de Oua (II)
Parteneri
Tort Mady
Bucataras.RO

Tort Mady

M-am tot gandit ce denumire sa dau la acest tort fara a mai detalia in titlu ce contine si m-am oprit la Mady, deoarece este...

Tort Mady
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!