Placinta Verde si Alba

Complexitate
redusa
Placinta Verde si Alba

Ingrediente

  • Pt foi:
  • -50-70 g unt la temperatura camerei
  • -o cana de apa calduta cca 250 g
  • -drojdie cam un cubulet sau cat o nuca
  • -sare
  • -2 linguri ulei
  • -o lingura otet
  • -cca 500 g faina
  • Umplutura verde:
  • frunze de cicoare oparite, scurse, trase in tigaie cu putin ulei
  • usturoi si o hamsie sarata (ansoa) (se poate si fara)
  • \masline negre fara simburi si taiate rondele
  • 125 gr urda
  • Umplutura alba
  • carne de pui fiarta
  • masline fara simburi si taiate rondele
  • 125 gr urda (ricotta)
  • 1 lingura de grana (parmezan sau orice cascaval mai taricel ras)

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron. Se face o gaura in mijloc se toarna apa calduta, drojdia dizolvata in putin apa calduta, uleiul un praf de sare si otetul.

Se amesteca si se framanta pana obtinem un aluat elastic.

Dupa ce am framantat aluatul il impartim in patru. Intindem cate o foaie sa fie cam cat o farfurie intinsa. Vom avea patru foi. Punem o foaie pe masa o ungem cu unt si punem peste ea o alta foaie si o punem deoparte. La fel vom face si cu celelalte doua foi.

In final vor iesi din patru doar doua foi pe care le vom intinde pana se face subtire ca foita de tigara.
Pe masa pune o fata de masa (eu am una care o folosesc numai pt. aceasta placinta). se i-au primele doua foi care au fost unite intre ele cu unt si se intind cu mana, trebuie avut grija san u se rupa, apoi se pune pe fata de masa si se intinde incetul cu incetul pana se face aproape cat masa. Ea este foarte elastica si se va intinde usor.

Stropim foaia cu ulei apoi punem jumatate de umplutura pe toata foaia, uniformizam si apoi rulam foaia cu fata de masa dintr-o parte si din cealalta. Vom obtine un rulou lung pe care il vom taia in jumatate si il punem intr-o tava unsa in prealabil cu ulei.

La fel vom proceda si cu cealalta foaie care se intinde pe masa la fel de subtire. Dupa ce am pus placinta in tava ungem deasupra cu ulei si o lasam la cuptor cam 30-40 minute pana se rumeneste deasupra.
Aceasta placinta se aseamana foarte tare cu merdenelele de altadata

Umplutura verde:
frunze de cicoare oparite, scurse, "trase" in tigaie cu putin ulei,
usturoi si o hamsie sarata (ansoa) (se poate si fara), iar usturoiul se arunca dupa ce a lasat gustul. Am adaugat masline negre fara simburi si taiate rondele. Am mixat in blender si am adaugat 125 gr urda.

Umplutura alba
Carnea de pui fiarta (eu am fiert spinarea unui pui si am scos carnea de pe oase: lol:. Din seria nimic nu se arunca totul se refoloseste). Am amestecat cu masline fara sinburi si taiate rondele + 125 gr urda (ricotta) si 1 lingura de grana (parmezan sau orice cascaval mai taricel ras).

Am facut rulouri, asezat pe hirtie de copt in tava, unse cu putina margarina si coapte la foc maricel pina s-au rumenit.
Aluatul este cel din reteta scrisa de Melianda aici
http: //www.reteteculinare.ro/forum/viewtopic.php?t=3128&name=placinta_cu_branza_sarata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie