Ingrediente
● Aluat: |
● o cana de lapte cald (aprox 200ml) |
● 100ml ulei |
● 100ml suc sau pasta de rosii - optional |
● 500g faina |
● o jumatate de cub de drojdie |
● 1 lingurita zahar |
● 1 lingurita sare |
● Umplutura: |
● 500 g urda |
● 2-3 linguri smantana |
● 2-3 linguri iaurt |
● 1 ou |
● o legatura marar |
● 1-2 fire ceapa verde |
● sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Pentru aluat, se dizolva drojdia in putin lapte, se adauga zaharul si sarea, restul de lapte si faina cat sa iasa ca o smantana groasa.
Se amesteca bine, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca, acoperit cu un servet (20-30min). Apoi se adauga sucul de rosii, restul de faina, uleiul treptat, si se framanta. Aluatul trebuie sa ramana destul de moale, asa ca nu adaugati toata faina o data. s-ar putea sa mai ramana sau sa mai trebuiasca suplimentata cantitatea. Se lasa la crescut 30min.
Intre timp se pregateste umplutura. Urda se faramiteaza cu o furculita, se adauga smantana si iaurtul, verdeata tocata, sare dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine.
Dupa ce a crescut, aluatul se rastoarna pe o planseta presarata din belsug cu faina si se intinde o foaie mai grosuta. Se intinde peste ea umplutura si se ruleaza.
Eu am asezat-o in spirala intr-un vas rotund uns cu ulei, si dupa coacere am taiat-o felii, ca pe tort.
Se coace 30-40 min la 200 grade.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Urda si Verdeata" nu uita sa ii faci un review.
Se amesteca bine, se presara faina deasupra si se lasa la cald sa dospeasca, acoperit cu un servet (20-30min). Apoi se adauga sucul de rosii, restul de faina, uleiul treptat, si se framanta. Aluatul trebuie sa ramana destul de moale, asa ca nu adaugati toata faina o data. s-ar putea sa mai ramana sau sa mai trebuiasca suplimentata cantitatea. Se lasa la crescut 30min.
Intre timp se pregateste umplutura. Urda se faramiteaza cu o furculita, se adauga smantana si iaurtul, verdeata tocata, sare dupa gust si oul. Se omogenizeaza bine.
Dupa ce a crescut, aluatul se rastoarna pe o planseta presarata din belsug cu faina si se intinde o foaie mai grosuta. Se intinde peste ea umplutura si se ruleaza.
Eu am asezat-o in spirala intr-un vas rotund uns cu ulei, si dupa coacere am taiat-o felii, ca pe tort.
Se coace 30-40 min la 200 grade.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta cu Urda si Verdeata" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany