Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar (devine lichida), se pune peste faina impreuna cu laptele si celelalte ingrediente din care se face un aluat putin mai tare decat cel de paine. Se lasa la dospit aprox 30 min. Apoi se imparte aluatul in 4 parti din care se vor intinde 4 foi.
Intre timp se calesc merele rase cu zahar si scortisoara. Se lasa la racit! Intindem prima foaie o punem in tava unsa sau imbracata in hartie de copt, se lasa in cuptorul incins aprox 10 min pana se intareste putin, apoi punem merele si celelalte foi. Ultima foaie se da cu ou si se presara peste, zahar tos, pentru a avea un aspect placut la final. Se lasa in cuptor aproximativ 45 min la o temperatura de 160-170 grade.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii