Placinta cu Ciuperci, Bacon si Cartofi

Complexitate
redusa
Placinta cu Ciuperci, Bacon si Cartofi

Ingrediente

  • -1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g)
  • -450 g ciuperci champignion sau hribe ori amestec ciuperci de padure
  • -4- 5 cartofi
  • -200 ml smantana grasa
  • -200 g bacon sau kaizer ori sunca
  • -1 ceapa mare
  • tocata marunt
  • -30 g unt
  • -4- 5 catei de usturoi
  • feliati
  • -1 legatura patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -cimbru
  • dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • proaspat macinat
  • -1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Lasati aluatul la dezghetat.
Curatati cartofii de coaja si taiati-i rondele subtiri (0, 4 cm grosime)
Caliti ceapa in untul incins pana se inmoaie.

Adaugati ciupercile feliate (eu am avut hribe), usturoiul si caliti in continuare pana sunt facute si zeama scazuta. Condimentati cu sare, piper, dupa gust, dati deoparte si inglobati baconul / kaizerul feliat si patrunjelul verde.

Asezati o foaie de aluat intr-un vas termorezistent potrivit ca marime, astfel incat aceasta sa depaseasca de jur imprejur marginile vasului.

Puneti peste aluat, alternativ, un strat de cartofi, usor suprapusi ca si tiglele, condimentati-i de fiecare data cu sare si piper, apoi repartizati uniform din compozitia cu ciuperci si bacon, pana se termina ingredientele sau ajungeti la gura vasului, avand grija ca ultimul strat sa fie de cartofi.

Aduceti surplusul de aluat peste umplutura, apoi acoperiti cu cealalta foaie de aluat, lipind bine marginile cu putina apa si prin presare.
Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingurita de apa.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 75 min, la foc potrivit spre mic sau pana ce placinta este facuta si aluatul crescut si frumos rumenit.
Scoateti vasul si imediat taiati un capacel mic din partea de sus a aluatului.

Turnati smantana, agitati putin vasul ca aceasta sa se imprastie uniform in interiorul placintei, puneti la loc partea taiata si dati din nou la cuptorul stins pentru inca 15 min.

Serviti feliata, cat este calda, ca aperitiv sau fel principal.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu visine si nuca
2
Dulciuri

Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca
Pasca cu aluat de cozonac
3
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Parteneri
Tarta cu ciocolata si nuca
Bucataras.RO

Tarta cu ciocolata si nuca

Am mai venit si eu cu o reteta sa nu creada lumea ca nu mai gatesc deloc)))

Tarta cu ciocolata si nuca
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!