Pizzette Magice Philadelphia

Complexitate
redusa
Pizzette Magice Philadelphia

Ingrediente

  • Sos:
  • a/ 400 suc de rosii, mai gros / 5- 6 linguri pasta de tomate + busuioc
  • zahar
  • piper
  • dupa gust
  • b/ 1 lingura ulei de masline + 1 borcan (400 ml) de rosii cherry in suc de rosii / 5 linguri pasta de tomate
  • 6 catei de usturoi (zdrobiti) oregano
  • busuioc
  • 1 lingurita boia iute
  • zahar
  • Aluat pentu cca 20 buc cu diametrul de 6 cm:
  • -200 g faina
  • -200 g branza Philadelphia
  • -40 g unt, moale
  • -1 praf de sare
  • Altele:
  • -salam / kaiser / sunca (dupa preferinta), taiate feliute subtiri
  • -cascaval afumat / mozzarella, taiat bastonase
  • -ardei gras rosu, taiat bastonase

Mod de preparare

Sos
a/ daca folositi prima varianta de sos: amestecati sucul de rosii / pasta de tomate + busuioc, zahar, piper, dupa gust.
b/ daca folositi a doua varianta de sos: incingeti uleiul, adaugati rosiile cherry cu bulionul cu tot si lasati sa dea cateva clocote, timp in care zdrobiti putin rosiile cu dosul lingurii / pasta de tomate.
Aromatizati cu busuioc, oregano, boia si usturoi zdrobit, dupa gust.
Potriviti gustul de sare si piper.
Lasati sa se raceasca.

Aluat:
Amestecati faina cernuta cu branza Philadelphia, untul moale si putina sare.
Framantati repede un aluat ce nu se lipeste de mana.
Intindeti intr-o foaie, pe masa usor infainata:
-groasa de cca. 4 mm, pentru pizzette cu un blat mai crocant;
-groasa de cca. 6 mm, pentru pizzette cu un blat mai putin crocant.
Taiati cercuri cu un pahar (diametru de 6- 8 cm).

Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la mijlocul cuptorului incins, pentru cca. 7- 9 min, la 200 grade.
Scoateti tava, ungeti pizzettele cu sos si puneti salam / kaiser / sunca, taiate feliute subtiri si bastonase de cascaval afumat / mozzarella si ardei gras rosu.
Dati din nou la cuptor pentru cca. 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si prinde deasupra o crusta usor aurie.

Serviti pizzettele imediat ce le-ati scos din cuptor.
Sunt bune si a doua zi, reincalzite, insa blatul devine mai crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie