Painici Pufoase cu Sare si Coriandru

Complexitate
redusa
Painici Pufoase cu Sare si Coriandru

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -130 ml lapte caldut
  • -1 lingurita zahar tos / brun
  • -25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • -100 g unt,minim 80 % grasime
  • -2 oua
  • -1 lingurita sare
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1- 2 galbenusuri usor batute cu 1-2 linguri lapte, pentru uns
  • -1 lingurita seminte de coriandru
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racit, ½ din cantitatea de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, ouale intregi batute cu restul de laptele caldut, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati doar cat sa eliminati aerul din aluat si modelati-l sub forma de minge. Ungeti cu ulei, repuneti in masina de paine si setati inca o data programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ din cantitatea de lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, 10- 15 min, la crescut. Turnati in adancitura facuta in mijlocul fainii cernute.

Adaugati ouale batute cu restul de lapte caldut, untul topit si racit, sarea presarata doar in zona cu faina si framantati un aluat elastic, care se desprinde de pe vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, ungeti si aluatul cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati din nou, modelati-l sub forma de minge,
Ungeti cu putin ulei si lasati inca o data la crescut, acoperit, pana isi dubleaza volumul.
Puneti aluatul pe planul de lucru usor infainat si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie painicile.

Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme, presarati-le cu putina faina si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati suficienta distanta intre ele pentru ca se vor umfla generos la copt.

Lasati in tava, la crescut pentru inca 20 min, la loc cald si fara curenti de aer. Ungeti cu galbenusurile batute cu lapte si presarati cu sare grunjoasa si seminte de coriandru. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Lava cake
Bucataras.RO

Lava cake

Un desert rapid, pe care il puteti pregati pe caldurile astea ca nu trebuie sa stati mult timp pe langa aragaz sau cand aveti...

Lava cake
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!