Paine cu Crema de Branza

Complexitate
redusa
Paine cu Crema de Branza

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -450 g crema de branza cu verdeata (gen branza topita)
  • -200 g branza de vaci
  • Aluat:
  • -150 ml ulei
  • -200 ml lapte caldut
  • -100 ml apa calduta
  • -1 lingura zahar
  • -1 lingurita sare
  • -700 g faina
  • -1 pachet drojdie uscata (7 g)/21 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -galbenus amestecat cu putin lapte, pentru uns
  • -seminte de susan / mac / chimen etc (optional)

Mod de preparare

Umplutura:
Omogenizati bine ingredientele. Dati deoparte.

Aluat:
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele si apa, caldute in care ati dizolvat zaharul si sarea, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata.
* Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente).
Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 3 parti egale.
Intindeti fiecare parte intr-o foaie dreptunghiulara si ungeti uniform cu 1/3 din umplutura.
Rulati sub forma de sul pe latura lunga, apoi rasuciti sulul de cateva ori.

Transferati primul sul in tava tapetata cu hartie de copt si dati-i forma de melc, incepand cu centrul tavii. Puneti in continuare, urmatoarele bucati, avand grija ca intre suluri sa nu ramana spatiu gol.

Lasati la dospit cca 30 min, in loc cald.

Ungeti cu galbenus usor batut cu putin lapte cald si presarati cu semintele preferate (optional).
Dati la cuptorul preancalzit pentru aproximativ 25 min, la 190- 200 grade sau pana ce painea este coapta si frumos rumenita.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.
Functie de crema de branza folosita, obtineti o paine delicioasa cu gust de branza care poate sa aiba forma compacta (normala) de paine (branza s-a absorbit in aluat) sau o paine cu straturi diferentiate, ca la saleuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Sirop de Soc Pentru Iarna
1
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
3
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Salata de paste, cu hering afumat in ulei
Bucataras.RO

Salata de paste, cu hering afumat in ulei

Pentru că-mi plac pastele, găsesc mereu noi variante de combinare cu ingrediente care-mi plac de asemenea și care le pun...

Salata de paste, cu hering afumat in ulei
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!