Alifiati drojdia cu zaharul, dizolvati cu putin lapte caldut si omogenizati cu 1 lingurita de faina. Lasati la crescut, in loc cald, timp de 10- 15 min.
Intre timp, amestecati faina cernuta cu sarea.
Adaugati maiaua crescuta, uleiul si restul de lapte caldut.
Framantati un aluat elastic, ce se desprinde de vas si mana. Puteti adauga inca putin lapte caldut, daca o cere aluatul.
Lasati la crescut, acoperit, in loc cald si fara curenti de aer, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti pe masa de lucru o foaie de aluat de forma dreptunghiulara, direct pe foaia de copt (de marimea tavii, 25 x 35 cm).
Taiati-o in fasii, pe lungime, pana la 2 cm de margini.
Impletiti cate un crenvusti (carnati) printre fasii (una da, una nu), lasand o distanta intre ei de aproximativ 5- 8 cm, pana-i terminati. Transferati in tava, cu hartie cu tot.
Ungeti aluatul cu galbenus usor batut cu putin lapte.
Dati la cuptorul incins, la 180 grade, pana ce aluatul este copt si frumos rumenit.
Lasati sa se racoreasca foarte putin in tava.
Serviti cat este cald, alaturi de sosul si salata preferata.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuroshttp://youtu.be/4JTbpR2jNGc Ardeii umpluti cu branza si rosii sunt un preparat mediteranean, o cina rapida in zilele...
Ardei umpluti cu branza si rosiiReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii