Gibanica - (burek)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gibanica - (burek)

Ingrediente

  • - 1 pachet de foi phillo (20 de foi)
  • - 2 oua
  • - 125 gr ricotta
  • - 125 gr mascarpone
  • - 150 gr feta (maruntita)
  • - 120 ml lapte
  • - 60 ml apa minerala
  • - 1 lingurita sare

Mod de preparare

Se scot foile pe masa de lucru si se acopera cu un servet umed ca sa nu se usuce. Se unge o tava (23/33cm) cu unt si se pun pe rind 5 foi de phillo, unse cu unt topit intre ele. Separat, intr-un castron, se amesteca bine toate ingredientele (oua, ricotta, mascarpone, feta, lapte, apa minerala, sare).

Se pun deoparte 5 foi de phillo, iar restul 10 foi, pe rind, se baga in compozitia lichida si se "mototolesc" usor dupa care se pun in tava, una linga alta. Dupa ce se termina cele 10 foi, se iau pe rind din cele 5 foi puse deopate si se pun deasupra compozitiei lichide, pe rind, unse intre ele cu unt topit.

Deasupra se pot unge cu unt sau ulei (floarea soarelui sau porumb). Se baga tava in cuptorul preincalzit la 375*c-190*c si se lasa 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa 5 minute sa se raceasca dupa care se taie in patrate mai mari si se serveste.
Pofta Buna!

Aceasta este reteta dupa care m-am inspirat. Data viitoare am sa modific si am s-o fac cu feta, smintina (acra) si cottage cheese (jocca)!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
4
Carte de bucate

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt

Zacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...

Zacusca de vinete – cu legume tocate marunt
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Desert prajitura Regina Maria
Bucataras.RO

Desert prajitura Regina Maria

Aceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...

Desert prajitura Regina Maria
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute