Coronita cu Branza Topita si Salam

Complexitate
redusa
Coronita cu Branza Topita si Salam

Ingrediente

  • Aluat:
  • -25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -1 lingurita zahar
  • -150 ml lapte caldut
  • -400 g faina
  • -3 galbenusuri
  • -50 g unt topit
  • -1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -200 g branza topita
  • felii
  • -200 g salam sau sunca
  • feliat subtire
  • Altela:
  • -unt pentru uns foaia de aluat
  • -1 galbenus, usor batut
  • -1 lingurita lapte caldut

Mod de preparare

Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati in 1 lingura lapte caldut. Lasati la crescut, in loc cald, 10- 15 min.
Separat, cerneti faina, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea, untul topit si racit, galbenusurile si restul de lapte caldut. Framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand dupa caz, faina sau lapte caldut.

Acoperiti bolul cu folie transparenta si lasati invelit in servete, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti o foaie de aluat de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu putin unt topit si racorit.
Repartizati uniform, pe latura lunga, inspre margine, feliile de branza topita puse una langa alta, peste care asezati salamul sau sunca.

Rulati cu grija, pe lungime, sub forma de sul si uniti capetele astfel incat sa obtineti o coroana.
Transferati pe hartia de copt, apoi crestati aluatul la exterior, la intervale egale, de jur- imprejur, fara sa taiati aluatul in partea dinspre centru.

Rasuciti usor toate bucatile, spre dreapta sau stanga, cu multa grija sa nu se rupa.
Transferati in tava, cu hartie cu tot si lasati la crescut.
Ungeti cu galbenus usor batut cu laptele caldut.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.

Lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute