Ingrediente
● Aluat: |
● 25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata |
● 1 lingurita zahar |
● 150 ml lapte caldut |
● 400 g faina |
● 3 galbenusuri |
● 50 g unt topit |
● 1/2 lingurita sare |
● Umplutura: |
● 200 g branza topita |
● felii |
● 200 g salam sau sunca |
● feliat subtire |
● Altela: |
● unt pentru uns foaia de aluat |
● 1 galbenus, usor batut |
● 1 lingurita lapte caldut |
Mod de preparare
Alifiati drojdia cu zaharul si dizolvati in 1 lingura lapte caldut. Lasati la crescut, in loc cald, 10- 15 min.
Separat, cerneti faina, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea, untul topit si racit, galbenusurile si restul de lapte caldut. Framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand dupa caz, faina sau lapte caldut.
Acoperiti bolul cu folie transparenta si lasati invelit in servete, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti o foaie de aluat de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu putin unt topit si racorit.
Repartizati uniform, pe latura lunga, inspre margine, feliile de branza topita puse una langa alta, peste care asezati salamul sau sunca.
Rulati cu grija, pe lungime, sub forma de sul si uniti capetele astfel incat sa obtineti o coroana.
Transferati pe hartia de copt, apoi crestati aluatul la exterior, la intervale egale, de jur- imprejur, fara sa taiati aluatul in partea dinspre centru.
Rasuciti usor toate bucatile, spre dreapta sau stanga, cu multa grija sa nu se rupa.
Transferati in tava, cu hartie cu tot si lasati la crescut.
Ungeti cu galbenus usor batut cu laptele caldut.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Coronita cu Branza Topita si Salam" nu uita sa ii faci un review.
Separat, cerneti faina, apoi adaugati drojdia crescuta, sarea, untul topit si racit, galbenusurile si restul de lapte caldut. Framantati un aluat elastic ce se desprinde de vas si mana, adaugand dupa caz, faina sau lapte caldut.
Acoperiti bolul cu folie transparenta si lasati invelit in servete, la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Intindeti o foaie de aluat de forma dreptunghiulara si ungeti-o cu putin unt topit si racorit.
Repartizati uniform, pe latura lunga, inspre margine, feliile de branza topita puse una langa alta, peste care asezati salamul sau sunca.
Rulati cu grija, pe lungime, sub forma de sul si uniti capetele astfel incat sa obtineti o coroana.
Transferati pe hartia de copt, apoi crestati aluatul la exterior, la intervale egale, de jur- imprejur, fara sa taiati aluatul in partea dinspre centru.
Rasuciti usor toate bucatile, spre dreapta sau stanga, cu multa grija sa nu se rupa.
Transferati in tava, cu hartie cu tot si lasati la crescut.
Ungeti cu galbenus usor batut cu laptele caldut.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30 min, la 180 grade sau pana ce este coapta si frumos rumenita.
Lasati la racit pe un gratar.
Serviti feliata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Coronita cu Branza Topita si Salam" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany