Cornuri cu Gem

Complexitate
redusa
Cornuri cu Gem

Ingrediente

  • Aluat
  • -500 g faina
  • -60 g zahar (pentru varianta dulce)
  • -25 g drojdie proaspata
  • -200 g smantana grasa, groasa, la temperatura camerei
  • -50 ml lapte caldut
  • -75 g unt
  • -2 oua
  • -1 praf de sare
  • In plus
  • -ulei
  • -gem
  • -1 galbenus
  • -1-2 linguri lapte
  • - zahar praf, pentru servit, optional

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: smantana, untul topit si racorit, faina cernuta, sarea, ouale si la sfarsit, lapele caldut in care ati dizolvat drojdia alifiata cu zahar. Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru uns cu putin ulei si portionati in mai multe bucati. Rotunjiti-le si ungeti aluatul in partea de sus cu foarte putin ulei pentru a preveni uscarea lui.

Intindeti pe rand cate o foaie rotunda, de circa 3-4 mm grosime, impartiti in triunghiuri si puneti cate 1 lingurita de gem la baza (in partea mai lata).

Rulati spre varful triunghiului si transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasati la crescut pentru 25- 30 min, in loc cald sau pana ce cornurile si-au dublat volumul.
Ungeti cu galbenus batut cu lapte.

Dati la cuptorul preancalzit si coaceti la 185 grade pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Serviti caldute, simple sau pudrate cu zahar praf. Puteti alatura o cana de lapte, iaurt, sana sau un ceai fierbinte.

Nu se intaresc si raman pufoase mai multe zile.
Cornurile reci pot fi congelate, iar pentru servire se pot pune direct la microunde, pentru 1 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura