Eu am obtinut aluatul punand toate ingredientele in masina de paine in ordinea aceasta: Amestecam oul cu laptele si le punem in cuva, adaugam in cuva si cele doua linguri cu ulei. Intr-un vas de plastic amestecam zaharul si sarea cu faina apoi acestea le punem peste lichidele din cuva, facem o mica adancitura in faina si punem cele doua lingurite cu drojdie uscata apoi bagam cuva in masina si programam pe framantare si dospire.
Dupa ce se termina programul scoatem aluatul si luam cate o bucata si o intindem pe masa de lucru in forma dreptunghiulara apoi taiem in patrate peste care vom pune finetti si le vom da forma unor cornuri.
Eu am facut si cornuri am facut si pestisori cu finetti. Acestia din urma i-am facut astfel: am intins o fasie de aluat am uns-o cu finetti apoi am impaturit aluatul in doua si cu forma de pestisor din plastic am taiat aluatul.
Am pus cornurile si pestisorii in tava peste care am pus hartie de copt, apoi am uns cornurile si pestisorii cu oul batut.
Am copt la 250 grade timp de 10-15 minute pana au devenit aurii.
Pofta buna!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii