Pentru 10 chifle mari:
Puneti apa si laptele intr-un bol si incalziti 30 de secunde. Sfarmati drojdia peste lapte si apa, apoi adaugati zaharul, sarea si amestecati bine. Intr-un bol puneti fainele inglobandu-le bine cu un tel. Turnati lichidele peste acestea si cu o furculita formati intr-un aluat.
Tranferati pe o suprafata cu excesul de faina ramas si framantati 8-9 minute incorporand aceasta treptat. Transferati intr-un bol cu o lingura de ulei de masline, ungeti aluatul si fundul bolului, acoperiti si lasati intr-un loc cald o ora.
Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Fara sa curatati usturoiul zdrobiti-l usor, puneti-l intr-o tava cu folie de aluminiu, ulei de masline deasupra, sare si mirodeniile. Tineti la cuptor 10 minute dupa care scoateti tava si stingeti cuptorul. Curatati usturoiul de coaja, puneti-l in blender cu ceapa si pulsati pana cand acestea sunt maruntite.
Presarati un praf faina pe o suprafata, apasati si intindeti putin aluatul. Puneti ceapa cu usturoiul si framanati usor pentru a incorpora acestea. Impartiti apoi aluatul in 10 bucati aproximativ egale. Formatile in bile (ajutati-va presarand putina faina daca este nevoie) si aranjati-le intr-o tava cu folie de aluminiu lasand cel putin 5 cm intre ele (eu am fost nevoita sa le pun pe doua ture).
Acoperiti acestea cu un prosop si mai lasati sa creasca 40 de minute. Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Inainte sa le introduceti in cuptor ungeti deasupra cu ou apoi presarati seminte de floarea soarelui. Coaceti chiflele intre 20-25 de minute sau pana au o culoare aurie. Lasati sa se raceasca cel putin la temperatura camerei inainte de a servi.
Face 10 chifle mari.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii