Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Complexitate
redusa
Chifle cu Piure de Cartofi Instant

Ingrediente

  • Pentru cca 16 chifle:
  • -2-3 linguri ulei
  • -200 ml lapte, caldut
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita rasa de sare
  • -120 g unt / margarina, topit si racorit
  • -400 g faina
  • -100 g piure de cartofi, la plic
  • -2 oua
  • -7 g drojdie uscata / 20 g drojdie proaspata
  • Altele:
  • -1 galbenus usor batut cu 2 linguri lapte, pentru uns
  • -chimen / seminte de in / susan, pentru ornat

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, untul topit si racorit, faina cernuta amestecata cu piureul de cartofi, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati drojdia activata peste faina cernuta si amestecata cu fulgii de cartofi, ouale, restul de lapte caldut si incepeti sa framantati. Adaugati pe rand sarea, uleiul, apoi untul topit si racorit si framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, ce nu se mai lipeste de vas si mana. La nevoie, daca aluatul o cere, puteti adauga putina apa calduta.

Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru, framantati inca putin, apoi portionati in parti egale (nu foarte mari- putin mai mici decat marimea mingii de tenis).

Rotunjiti-le sub forma de bile si asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu semintele preferate.

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.

Serviti chiflele caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Datorita fulgilor de cartofi din compozitie se pastreaza pufoase mai multe zile.

Se pot reincalzi in cuptor sau la microunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie