Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: uleiul, laptele caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, untul topit si racorit, faina cernuta amestecata cu piureul de cartofi, ouale si la sfarsit, drojdia uscata.
Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.
Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.
Turnati drojdia activata peste faina cernuta si amestecata cu fulgii de cartofi, ouale, restul de lapte caldut si incepeti sa framantati. Adaugati pe rand sarea, uleiul, apoi untul topit si racorit si framantati pana obtineti un aluat neted si elastic, ce nu se mai lipeste de vas si mana. La nevoie, daca aluatul o cere, puteti adauga putina apa calduta.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru, framantati inca putin, apoi portionati in parti egale (nu foarte mari- putin mai mici decat marimea mingii de tenis).
Rotunjiti-le sub forma de bile si asezati-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ungeti cu galbenus usor batut cu lapte si presarati cu semintele preferate.
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30- 40 min, la 180 grade sau pana ce chiflele sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca.
Serviti chiflele caldute, dar sunt la fel de bune si reci.
Datorita fulgilor de cartofi din compozitie se pastreaza pufoase mai multe zile.
Se pot reincalzi in cuptor sau la microunde.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii