Chifle cu branza dulce si stafide

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu branza dulce si stafide

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500g faina
  • un cubulet de drojdie
  • 1 ou
  • 100g zahar
  • 1 plic zahar vanilat+ esenta vanilie
  • 250ml lapte
  • 50g ulei
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 400g branza de vaci
  • zahar dupa gust (3-4 linguri)
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • putina sare
  • stafide
  • Un galbenus de ou cu 2 linguri de lapte pentru uns + susan

Mod de preparare

Pentru aluat:
Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi).
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar cand s-a topit o turnam peste faina.
Zaharul si vanilia le punem in laptele caldut pentru a se topi mai repede.
In bolul cu faina punem oul si laptele dulce si incepem sa framantam pana formam un aluat usor lipicios. La sfarsit punem si uleiul putin cate putin si framantam pana il incorporam in aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Pentru umplutura:
Branza o amestecam cu praful de sare, ouale, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam bine toate ingredientele.
Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 2 si fiecare bucata o intindem de cca. 2 mm (ne ajutam de putina faina) si cu un cutit taiem alautul in patrate potrivit de mari si fiecare patrat in umplem cu 1 lingura din umplutura de branza, apoi adunam capetele pentru a forma o chifla. Le asezam in tava, tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 20 minute dupa care le ungem si le presaram putin susan deasupra.
Dam tava la cuptor pana sunt frumos rumenite.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie