Se pune faina intr-un castron peste care se adauga drojdia dizolvata in apa calduta, se amesteca se pune sarea se face un aluat ca la paine daca mai trebuie apa se mai pune un pic, la sfarsit se pune uleiul si se mai framanta un pic.
Se lasa la crescut 2 ore (depinde de anotimp acum cum este mai cald creste mai repede). Intre timp se face umplutura se amesteca ricotta cu salamul taiat bucatele, pecorino ras, oul, mozarella taiata cubulete, sare si piper.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua se intinde o foaie si se adauga jumatate din umplutura pe o parte de aluat se inchide bine si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa un pic cu ulei. Se mai lasa la crescut 30 min.
Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Calzoni se ung cu ulei si cu un pic de suc de rosii cum va place eu am facut unul alb cu ulei uns si unul cu ulei si un pic de suc de rosii. Se coc la 220 grade pt 10 min. Si apoi la 180 grade pt 20 min.
Deliciosi.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorUn desert de vara gustos si usor de facut. Profitati si voi de fructe in perioada verii asa cum fac si eu :).
Tarta cu piersici si caiseEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii