Se amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Se toarna amestecul intr-o adancitura facuta in faina; se amesteca usor cu o lingurita si se formeaza o maia peste care se presara faina. Se acopera vasul cu un servet curat sau cu un capac si se lasa sa creasca maiaua 5-10 minute.
Dupa ce a crescut maiaua se adauga sarea, oul si treptat, laptele caldut si apa minerala untul topit si se framanta un aluat consistent. Aluatul este bine framantat daca nu se mai lipeste de maini. Se adauga o lingura numai daca aluatul inca se lipeste de maini.
Dupa ce s-a framantat bine, aluatul e pus sa creasca la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Se imparte aluatul crecut in 9-10 bucati, se formeaza batoane mai grosute sau chifle (acestea se pot umple cu branza de burduf sau orice altceva), se cresteaza cu un cutit ascutit si se mai lasa la crescut in tava, pe hartie de copt, aproximativ 30 minute.
Nu se ung cu nimic inainte de a fi introduse in cuptor. Se pun in cuptorul (electric) preincalzit la 200 de grade C pentru 20 minute. Dupa ce se scot din cuptor se ung cu unt topit si se acopera cu un lighienas de plastic sau cu hartie de copt pentru 5 minute.
Sunt extrem de fragede, pufoase si se mentin proaspete.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii