Strudel cu mere din aluat de casa - fin si delicat

O reteta traditionala si reconfortanta, in care delicioasele mere se impletesc cu un aluat fin, preparat cu grija in propria bucatarie. Aceasta delicatesa imbina savoarea fructelor proaspete cu aroma inconfundabila a unui aluat pufos si delicat, pregatit cu dragoste și atentie.

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mere din aluat de casa - fin si delicat

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa minerala
  • 1 ou
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • faina cat cuprinde(cca.500g)
  • Pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguei faina
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  • 1-2 lingurite scortisoara

Mod de preparare

Pentru inceput facem ciulamaua...datorita ei, aluatul de strudel il putem intinde in foite extrem de subtiri.

Intr-un ibric punem faina si uleiul, le amestecam foarte bine pentru a nu ramane cocoloase, apoi transferam pe aragaz si lasam la foc mic sa dea cateva clocote.

Dam deoparte si lasam sa se raceasca complet (trebuie folosita rece).

Pentru foi:

Intr-un bol punem oul, apa minerala, uleiul, praful de copt si sarea, amestecam foarte bine toate ingredientele, apoi adaugam faina putin cate putin, pana obtinem un aluat tare si nelipicios.

Aluatul obtinut il intindem cu ajutorul unui sucitor, cam de marimea unui deget, ne ajutam de putina faina, pentru a nu se lipi. Intindem pe toata suprafata aluatului ciulamaua racita, rulam usor pentru a nu curge, apoi o invelim in folie de plastic si dam la frigider pentru 1 ora. Dupa acest timp, scoatem aluatul si il impartim in 4 parti egale. Luam fiecare bucata de aluat si o intindem cu sucitorul, trebuie sa obtinem o foaie atat de subtire, incat sa se vada blatul de lucru, dar cu grija sa nu se rupa.

Pentru umplutura... o pregatim atunci cand aluatul sta la frigider:
Curatam merele de coaja, apoi le trecem prin razatoare cu ochiuri mari si le punem la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot sucul lasat de mere. Lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.

Asamblare:

Asezam compozitia de mere in 2 siruri puse pe marginile foilor in stanga si in dreapta, apoi rulam marginile spre mijloc pana se unesc. Taiem bucata De aluat rulata de dimensiunea dorita, eu le-am taiat cam de 10 cm fiecare.

Asezam bucatile obtinute intr-o tava cu hartie de copt si dam la cuptor, la foc mediu (180 grade) pentru cca.40 minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt gata, pudram strudelele cu zahar pudra.

Daca v-a placut reteta noastr, va invitam sa descoperiti si altele: placinta invartita cu visine, strudel cu capsuni sau strudel cu visine si zmeura

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Haiose

Haiose

Haiose
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii

Turta dulce cu mirodenii
Cele mai apreciate rețete
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
1
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
3
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cozonac cu stafide si nuca de cocos
5
Dulciuri

Cozonac cu stafide si nuca de cocos

Cozonac cu stafide si nuca de cocos
Parteneri
Prajitura cu foi de zahar ars
Culinar.RO

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce